Odprta Kuhinja

Trik s suhim kvasom, ki vam bo v teh dneh prišel nadvse prav

Fotografija: HandmadePictures/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Majhne zavojčke kvasa, pecilnega praška in vaniljevega sladkorja redko do celega izpraznimo na en mah.


V teh dneh imamo v kuhinji kar nekaj dela s pripravo testa za krofe, miške in podobne ocvrte dobrote. V receptih zanje se pogosto pojavljajo tudi sestavine iz majhnih vrečk, brez katerih sladice redko uspejo. Suhi kvas, pecilni prašek in vanilin sladkor so navadno pakirani v drobnih papirnatih embalažah, kljub majhni količini, pa slednjih pogosto ne izpraznimo naenkrat.

Naš današnji trik ni ravno pogruntavščina velikega formata, je pa priročna ideja za zgoraj opisani scenarij, ko želimo ostanek v vrečki varno shraniti za kdaj drugič. Na instagramu smo namreč naleteli na video, ki se nam je zdel dobra rešitev, da pecilnega praška, suhega kvasa in vaniljevega sladkorja ne bi trosili po kuhinjskih omaricah in predalih.

Zgornji video narekuje nekaj pazljivosti že pri odpiranju vrečke, najbolje je, da posežemo po škarjah. Najprej odrežemo zgornji vogal embalaže, nato pa rez ponovimo še enkrat, vzporedno in centimeter nižje. Ko bomo vrečko želeli ponovno zapreti, jo najprej prepognemo vzdolž odprtega vogala, nato pa vse skupaj pričvrstimo z delom, ki smo ga odstranili na začetku. Tako ne bomo potrebovali sponke za papir, lepilnega traku ali podobnega pisarniškega pripomočka, ki ga za zapiranje takšnih vrečk običajno uporabimo.

Če pa ste slučajno brez ideje, kaj bi v teh dneh spekli, smo za vas pripravili kar nekaj pustnih receptov. Izjemno priljubljene so preproste miške iz le dveh sestavin, ki jih najdete tukaj. Če pa ste pri volji za nekoliko bolj zakomplicirano cvrtje, priporočamo tale odličen recept za flancate.
Preberite še: Tri skrivnosti naših babic, da krofi ne vpijejo preveč maščobe

Fotografija: HandmadePictures/Getty Images
Datum Objave: 16.2.2023 ob 08:02

Več iz te teme:

pecilni prašeksuhi kvas

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja