Odprta Kuhinja

Mlečna prosena kaša s čokolado

Odpri galerijo
A+   A-
Božajoča jed, ki nam bo dala veliko moči in energije.


Čas kuhanja 10–15 minut.

Sestavine


- 1 l mleka
- 200 g prosene kaše
- 2 žlici sladkorja
- 100 g temne čokolade
- po želji grobo narezani mandlji, orehi, rozine

Priprava


1. V dovolj velik lonec nalijemo mleko in ga sladkamo. Pristavimo in počakamo, da zavre.

2. Medtem na rešetu oplaknemo proseno kašo.

3. V vrelo mleko vsujemo oprano proseno kašo, počakamo, da spet zavre, in nad šibkim ognjem kuhamo 10 minut.

4. Kuhano kašo postrežemo s koščki čokolade, oreščki in rozinami. Lahko tudi kot sladico.
Koristen nasvet: Svetujem, da kašo pred uporabo na hitro preberete, saj je v zavitku pogosto precej nesnage.

Namig: Lahko zmanjšate količino čokolade in jo nadomestite s čudovitimi slivami, ki ste jih pred tem dušili z nekaj ruma in cimeta. Ko se skoraj razpustijo, so zrele za med kašo.

Preverite še: Gobe: 14 odličnih receptov

Foto: Getty Images
Datum Objave: 2.10.2019 ob 10:10

Več iz te teme:

čokoladamlečna kaša

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.