Na žlico: chilli sin carne

Vonjave in okusi vas bodo odpeljali na fiesto.

»Kakšno meso!« bodo z roko zamahnili tudi največji navdušenci te pikantne jedi, sporoča Klara (Curry and Love), ki nam je tokrat skuhala vegetarijansko različico.

Sestavine za 6 do 8 oseb

– 4 žlice oljčnega ali kokosovega olja
– 2 žlički dimljene rdeče paprike v prahu
– 1 žlička mletih koriandrovih semen
– 1 žlička česna v prahu
– 1 žlička kumine v prahu
– čili (po okusu, odvisno kako močne imate na zalogi)
– 1 čebula; nasekljana
– 1 sladek krompir; olupljen in narezan na kocke
– 3 paprike (predlagam da raznobarvne); očiščene in narezane na kocke
– 2 korena; narezana na kolobarčke
– 500 g kuhanega fižola (2 konzervi)
– 280 g koruze (1 konzerva)
– 800 g pelatov narezanih na kocke (2 konzervi)
– 6 do 10 na soncu posušenih paradižnikov iz olja; nasekljanih
– 2 dl vode
– sol
– 4 stroki česna; sesekljani

Priprava

1. Olje segrejemo v večji skledi, dodamo vse začimbe, da lepo zadišijo.
2. Dodamo sladek krompir in čebulo ter pražimo približno 5 minut. Dodamo še paprike in koren ter še malo pražimo.
3. Primešamo še fižol, koruzo, pelate in na soncu posušene paradižnike. Zalijemo z vodo (pazimo, da je ni preveč!) ter posolimo.
4. Pokrijemo in pustimo, da se kuha še približno 30 minut.
5. Česen dodamo na koncu. Serviramo s tortiljami ali rižem.

Nasveti

Chilli sin carne je najboljši, ko malo odstoji, ker se okusi lepo prepletejo.

Moje žličke začimb so bile kar zajetne, saj imam rada dobro začinjene jedi. Vi pa jih prilagodite svojemu okusu.

Jed je fantastična z dodatkom kisle smetane.

Poskusite še: Na žlico: masleni tofujev kari

Klara Avsenik
Klara Avsenik

Moja kuhinja je malo v Ljubljani, v študentskem stanovanju, kjer si moj ekonom lonec deli mesto s cimrovimi praznimi steklenicami cvička. Moja kuhinja je malo v Straži, kjer mami z vrta nosi polne košare zelenjave, da kuhava 'hrano brez imena'. Moje kuhinje pa so še drugje po svetu, kamorkoli me že odnese. Stičišče vsega je moj blog Curry and Love.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.