Odprta Kuhinja

Najboljše miške

Odpri galerijo
A+   A-
Kvašena stalnica. Za pusta naj ne manjka.


Sestavine


- 300 g bele moke, 40 g sladkorja
- zavitek vaniljevega sladkorja
- jajce, 20 g kvasa
- 1 dl sladke smetane, 1 dl mleka
- 0,2 dl ruma
- ščepec soli
- olje ali svinjska mast za cvrtje
- sladkor v prahu za posip

Priprava


1. Kvas zdrobimo v mlačno mleko, dodamo malo sladkorja in počakamo, da vzhaja.

2. Moko damo na toplo, ko je ogreta, dodamo sladkor, vaniljev sladkor, razžvrkljano jajce, sladko smetano, rum, ščepec soli in vzhajan kvas.

3. Vse skupaj stepamo 15 minut. Testo ne sme biti preveč redko ali preveč gosto.

4. Posodo s testom pokrijemo s kuhinjsko krpo in postavimo na toplo, da vzhaja.

5. Miške oblikujemo z žlico in jih ocvremo v vročem olju oz. masti.

6. Odlagamo jih na papir, da se maščoba odcedi, in še tople potresemo s sladkorjem v prahu.
Preberite še: Krhki flancati

Recept: Milena Marolt
Fotografija: Roman Šipić
Datum Objave: 9.2.2018 ob 14:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: