Odprta Kuhinja

Najboljši recept za linške piškote, na katerega prisegamo

Fotografija: MarianVejcik/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Bolje ne gre. Poskusili smo jih že veliko, pa se vedno vrnemo k receptu, ki nam ga je predstavil avtor Matevž Kmet, ko smo pisali o njegovi knjigi To je čist simpl. Če je kdo spregledal: tu je še enkrat.

Če jih bomo poprašili s sladkorjem v prahu, si vzemimo še toliko časa, da »popravimo« marmelado v luknji: znova bo zasijala, če jo osvežimo z nekaj razredčene marmelade ali samo z vodo.

Sestavine

  • 250 g masla
  • 100 g sladkorja
  • 1 jajce
  • 375 g gladke moke
  • marelična marmelada

Priprava

1. Maslo, segreto na sobno temperaturo, dobro umešamo s sladkorjem.

2. Razžvrkljamo jajce in ga dodamo k masleni masi.

3. Moko presejemo in jo počasi vmešamo v maso, testo pa nato dobro pregnetemo in ga v pokriti posodi pustimo čez noč v hladilniku.

4. Naslednji dan: pečico vključimo na 180 stopinj. Testo razvaljamo na debelino 2 mm in z modelčki izrezujemo piškote: polovico z luknjo, polovico brez. (Testo lahko razvaljamo v več delih, mi smo izrezovali kar na peki papirju.)

5. Piškote pečemo približno 15 minut, toliko, da se obarvajo zlato rumeno. Pečene ohladimo na sobno temperaturo in jih dokončamo. Na polovice brez luknje damo pol žličke ne preveč tekoče marelične marmelade in jih pokrijemo s piškoti, ki imajo luknjo.

Preberite še:

image_alt
5 nasvetov za popolne piškote avtorice recepta, ki je postal viralen

Fotografija: MarianVejcik/Getty Images

Datum Objave: 6.12.2023 ob 07:12

Več iz te teme:

linški piškotipiškoti

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.