Najboljši recept za linške piškote, na katerega prisegamo
Če jih bomo poprašili s sladkorjem v prahu, si vzemimo še toliko časa, da »popravimo« marmelado v luknji: znova bo zasijala, če jo osvežimo z nekaj razredčene marmelade ali samo z vodo.
Sestavine
- 250 g masla
- 100 g sladkorja
- 1 jajce
- 375 g gladke moke
- marelična marmelada
Priprava
1. Maslo, segreto na sobno temperaturo, dobro umešamo s sladkorjem.
2. Razžvrkljamo jajce in ga dodamo k masleni masi.
3. Moko presejemo in jo počasi vmešamo v maso, testo pa nato dobro pregnetemo in ga v pokriti posodi pustimo čez noč v hladilniku.
4. Naslednji dan: pečico vključimo na 180 stopinj. Testo razvaljamo na debelino 2 mm in z modelčki izrezujemo piškote: polovico z luknjo, polovico brez. (Testo lahko razvaljamo v več delih, mi smo izrezovali kar na peki papirju.)
5. Piškote pečemo približno 15 minut, toliko, da se obarvajo zlato rumeno. Pečene ohladimo na sobno temperaturo in jih dokončamo. Na polovice brez luknje damo pol žličke ne preveč tekoče marelične marmelade in jih pokrijemo s piškoti, ki imajo luknjo.
Preberite še:
Fotografija: MarianVejcik/Getty Images