Odprta Kuhinja

Najnovejši trend: Dalgona kava z nutello, ki jo lahko pijejo tudi otroci

Odpri galerijo
A+   A-
Je v času karantene tudi vas zajela obsesija pitja dalgona kave? nutellaPotem smo vam dolžni sporočiti, da spet ponovno preplavlja napitek, ki vas bo gotovo navdušil. Gre za še preprostejšo različico dalgona kavnega napitka, njegova prednost pa je ta, da si ga lahko tokrat privoščijo tudi otroci. Takšne poslastice pa bodo poleg njih veseli tudi vsi čokoholiki, saj vsebuje nutello. nutella

Slasten napitek, ki je postal popularen na socialnem omrežju tiktok, preplavil pa je tudi instagram in facebook, so poimenovali kar mleko s stepeno nutello in ker verjetno še niste prepričani, kaj vse zmešati v kozarec, danes razkrivamo recept, ki bo navdušil vas, pa tudi vaše otroke.

Nutellin napitek s kavo ali brez


Za kozarec stepene nutelle potrebujemo le tri sestavine, priprava pa je še preprostejša kot je bila pri dalgona kavi. Ponovno bomo potrebovali metlico za stepanje in mleko, namesto sladkorja, instant kavnih zrn in vode, pa tokrat potrebujemo le žlico nutelle in 120 mililitrov sladke smetane za stepanje.

Postopek si lahko ogledate v spodnjem instagram videu, recept pa smo seveda prevedli tudi v slovenščino.


Sestavine  • 1,5dcl hladnega mleka

  • 1 žlica nutelle

  • 120ml sladke smetane za stepanje


Priprava


1.V posodi zmešajte žlico nutelle in sladko smetano ter stepajte, dokler zmes ne postane čvrsta.

2. V kozarec nalijte mleko, ki mu po želji lahko dodate nekaj kock ledu. Nato na vrh kot pri dalgona kavi servirajte oblak stepene nutelle.
Nasvet: Če želite, da ima nutellin napitek še močnejši okus po čokoladnem namazu, lahko po tem, ko mleko nalijete v kozarec, na stekleni rob nanesete še malce nutelle, kot je razvidno v zgornjem instagram videu.

Namig: Če bi radi, da napitek vseeno vsebuje malce kofeina, pa lahko naredite spodnjo različico napitka, ki ga pripravite tako, da zmesi oblačka za dalgona kavo dodate žlico nutelle. V vsakem primeru boste v tekoči sladici gotovo uživali!Preberite še: Odličen čokoladni kolač, čeprav brez jajc, mleka in masla

Fotografija: Getty Images

 
Datum Objave: 7.5.2020 ob 08:05

Več iz te teme:

nutelladalgona kavastepena nutella

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.