Namig bralke: čebulne kocke, s katerimi prihranimo čas pri kuhanju večine jedi
Odpri galerijo
A+ A-
Priprava marsikaterega kosila se začne z rezanjem čebule. A tudi tu lahko uberemo bližnjico.
Domislica iz zamrzovalnika
Kako se lotiti kosila, ne da bi najprej potočili kakšno solzo ob rezanju čebule? Treba je priznati, da brez nje jedi pač niso enako okusne, pa vendarle smo pri praženju lahko malce kampanjski. Jožica je svojo domislico opisala takole.
»Že leta to počnem. Na maščobi – sama uporabim domačo mast – prepražim precejšnjo količino sesekljane čebule, kilogram ali celo več. Potem jo zmiksam s paličnim mešalnikom, napolnim modele za led, zamrznem in kocke nato vakuumsko zapakiram v vrečko. Tako imam pol dela opravljenega, ko kuham jedi, pri katerih je čebula nepogrešljiva,« nas je poučila. Precej praktično, kajne? Število kock nato prilagodite posamezni jedi in številu jedcev, za katere jo pripravljate.
Praženje čebule tako opravite vsake toliko časa, nato pa kar lepo obdobje kuhate, ne da bi vam bilo treba v kuhinji točiti solze. Najbolje od vsega pa je seveda to, da vam pri okusih tu ni treba sklepati nobenih kompromisov.
Takšne in drugačne kocke, ki jedem dvignejo okus
Modelčki za pripravo ledu so res izjemno priročni. Na Odprti kuhinji smo vanje na primer že shranjevali zelišča, ki smo jih nabrali na vrtu in predhodno sesekljali. Prav tako vanje lahko zamrznemo vino in ga dodajamo omakam in rižotam, pa tudi domačo vegeto smo že pripravili na ta način. Sestavine za slednjo ravno zdaj zorijo na naših vrtovih. Odličen recept zanjo si tako lahko preberete tukaj, da bo »mokra« različica držala dlje, pa priporočamo, da jo namesto v kozarec shranite ravno v modelčke za led.
Preberite še: Kako naredimo domačo vegeto
Fotografija: Getty Images
Onaplus.si: To je razlog, zakaj bi morali večkrat uživati sveži hmelj, je zdravilen in okusen
Datum Objave: 20.6.2022 ob 08:06