Odprta Kuhinja

Nedeljsko kosilo: marinirana piščančja stegna, ki se kar topijo

Marinirana piščančja stegna (Foto: Sonja Ravbar)
Odpri galerijo
A+   A-
Za vse, ki se vam ob nedeljah ne da ukvarjati z zahtevnimi mesnimi jedmi, s katerimi je veliko dela in vzamejo preveč časa.

Tako pripravljeno meso bo en dva tri v pečici, lepo bo šlo narazen in topilo se bo v ustih. Da o bogatem okusu, ki ga bo prispevala marinada, niti ne govorimo. Moji domači si tega piščančka pogosto zaželijo, zato verjamem, da bo všeč tudi vam.

Če kuhate za štiričlansko družino, priporočamo, da količino podvojite.

Marinirana piščančja stegna

  • 500 g piščančjih stegen brez kosti in kože

Marinada

  • 80 ml olja
  • 50 ml sojine omake
  • 150 ml pasate ali paradižnikove omake iz kozarčka
  • žlička naribanega svežega ingverja
  • sok limone
  • žlička suhega česna
  • žlica gorčice
  • žlička medu
  • poper

Priprava

  1. Najprej zmešamo vse sestavine za marinado. Nato v marinado zložimo meso, dobro pregnetemo in pokrijemo s prozorno folijo. Pustimo stati vsaj pol ure, bolje pa bo, če se bo prepajalo vsaj 3 ure.
  2. Pečico vključimo na 180 stopinj, ventilacija.
  3. Ponev, ki je primerna tudi za pečico, postavimo na ogenj in v njej nežno popečemo meso (skupaj z marinado) z vseh strani. Nato jo potisnemo v pečico in pečemo 40 minut.
  4. Ponudimo ob rižu. Najbolje dušenem s čebulo in klinčki.

Naj vam tekne! (Foto: Sonja Ravbar)
Naj vam tekne! (Foto: Sonja Ravbar)

Priporočamo še: Nedeljsko kosilo: goveji ptički v paradižnikovi omaki (VIDEO)

Datum Objave: 23.3.2024 ob 05:03

Več iz te teme:

videonedeljsko kosilokosilomesne jedipiščanec

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.