Nektarinin potresenec

Odličen zajtrk ali brezgrešna sladica.

Sestavine

Nektarine
– 1 velika ali 2 manjši nektarini
– 2 žlici sveže iztisnjenega limonovega soka
– pol žličke cimeta, žlička fino mlete ovsene moke

Testo
– 20 g ovsenih kosmičev, 20 g fino mlete ovsene moke
– 10 g stopljenega masla
– pol žličke cimeta, ščepec soli
– pol žličke vaniljeve arome
– naribana lupinica pol limone, sladilo po okusu
– 1/3 žličke pecilnega praška

Priprava

1. Nektarini narežemo na tanke krhlje, dodamo limonov sok, cimet in ovseno moko ter dobro premešamo. Razporedimo po dnu posodice, v kateri bomo pekli. (Jaz sem izbrala okroglo keramično posodico, premera dobrih 10 cm.)

2. Nato pripravimo testo. Dobro zmešamo vse sestavine in po potrebi dodamo še kakšno žlico vode, če je testo presuho.

3. Razporedimo ga po krhljih nektarin in ga rahlo pritisnemo ob njih.

4. Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj Celzija. Postrežemo z žličko grškega jogurta.

Hranilna vrednost (na 1 porcijo): 170 kcal, 4 g B, 25 g OH, od tega 10 g sladkorja in 3 g prehranske vlaknine, 5 g M.

Naslovna fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Preberite še: Blondiji s fižolom

Anja Rutar
Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.