Odprta Kuhinja

Nigella Lawson: Pozabljeni piškotki

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Kakšen imeniten recept, če se morate doma prepirati, koliko energije porabite s pečico.


Ti piškotki se pečejo v ugasnjeni, ki se ohlaja. Imajo pa, pravi Nigella Lawson, okus po mešanici španskih vetrcev in piškotov, zato jih v izvirniku imenuje merookie. Našli smo jih v njeni kuharici z naslovom Pri moji mizi. Poklon domači kuhinji. Nigello občudujemo, ker ji je uspelo prodati že več kot tri milijone knjig: dokaz, da smo vsi zaljubljeni v senzualnost njene kuharije.

Sestavine



  • 2 veliki jajci sobne temperature (beljak), 100 g sladkorja

  • ščep soli, žlica škroba, 1/4 žličke mletega kardamoma

  • žlička jabolčnega ali belega vinskega kisa

  • 75 g drobno sesekljane temne čokolade

  • 75 g drobno sesekljanih pistacij


Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). V čisti skledi, ki ni mastna, rahlo stepemo beljake s soljo. Primešamo sladkor, postopoma, da dobimo čvrst in svetleč se sneg.

2. Na roke primešamo škrob, kis in mleti kardamom, nato dodamo čokoladne koščke in večino sesekljanih pistacij ter zelo previdno premešamo.

3. Velik pekač pokrijemo s papirjem za peko, nato pa nanj z žlico polagamo kupčke beljakove mase 4–5 cm narazen. Potresemo s preostalimi pistacijami.

4. Pekač potisnemo v pečico, zapremo vrata in jo takoj izklopimo. Piškoti naj čez noč ostanejo v izklopljeni pečici.

Fotografija: iz knjige Pri moji mizi
Datum Objave: 16.11.2022 ob 09:11

Več iz te teme:

piškotiNigella Lawson

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja