Nigella Lawson: Pozabljeni piškotki
Odpri galerijo
A+ A-
Kakšen imeniten recept, če se morate doma prepirati, koliko energije porabite s pečico.
Sestavine
- 2 veliki jajci sobne temperature (beljak), 100 g sladkorja
- ščep soli, žlica škroba, 1/4 žličke mletega kardamoma
- žlička jabolčnega ali belega vinskega kisa
- 75 g drobno sesekljane temne čokolade
- 75 g drobno sesekljanih pistacij
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). V čisti skledi, ki ni mastna, rahlo stepemo beljake s soljo. Primešamo sladkor, postopoma, da dobimo čvrst in svetleč se sneg.
2. Na roke primešamo škrob, kis in mleti kardamom, nato dodamo čokoladne koščke in večino sesekljanih pistacij ter zelo previdno premešamo.
3. Velik pekač pokrijemo s papirjem za peko, nato pa nanj z žlico polagamo kupčke beljakove mase 4–5 cm narazen. Potresemo s preostalimi pistacijami.
4. Pekač potisnemo v pečico, zapremo vrata in jo takoj izklopimo. Piškoti naj čez noč ostanejo v izklopljeni pečici.
Fotografija: iz knjige Pri moji mizi
Datum Objave: 16.11.2022 ob 09:11