Nigella Lawson: Pozabljeni piškotki

Kakšen imeniten recept, če se morate doma prepirati, koliko energije porabite s pečico.

Ti piškotki se pečejo v ugasnjeni, ki se ohlaja. Imajo pa, pravi Nigella Lawson, okus po mešanici španskih vetrcev in piškotov, zato jih v izvirniku imenuje merookie. Našli smo jih v kuharici, ki je pri nas izšla letos: Pri moji mizi. Poklon domači kuhinji. Nigello občudujemo, ker ji je uspelo prodati že več kot tri milijone knjig: dokaz, da smo vsi zaljubljeni v senzualnost njene kuharije.

Sestavine

  • 2 veliki jajci sobne temperature (beljak), 100 g sladkorja
  • ščep soli, žlica škroba, 1/4 žličke mletega kardamoma
  • žlička jabolčnega ali belega vinskega kisa
  • 75 g drobno sesekljane temne čokolade
  • 75 g drobno sesekljanih pistacij

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). V čisti skledi, ki ni mastna, rahlo stepemo beljake s soljo. Primešamo sladkor, postopoma, da dobimo čvrst in svetleč se sneg.

2. Na roke primešamo škrob, kis in mleti kardamom, nato dodamo čokoladne koščke in večino sesekljanih pistacij ter zelo previdno premešamo.

3. Velik pekač pokrijemo s papirjem za peko, nato pa nanj z žlico polagamo kupčke beljakove mase 4–5 cm narazen. Potresemo s preostalimi pistacijami.

4. Pekač potisnemo v pečico, zapremo vrata in jo takoj izklopimo. Piškoti naj čez noč ostanejo v izklopljeni pečici.

Fotografija: iz knjige Pri moji mizi

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed