Odprta Kuhinja

Nov trend, ki bo postal vaš najljubši zajtrk: avstralska jajca

Odpri galerijo
A+   A-
Kako narediti odlična avstralska jajca.



Jajca so nadvse praktično živilo. Še posebej, ko želimo iz nič pričarati odličen zajtrk. In če ste do danes preizkusili že vse priprave jajc, od poširanih do omlet, naj vam povemo, da v modo prihaja avstralska tehnika umešanih jajc.

Trik je v smetani, ki naredi kremasto teksturo, nad katero se v zadnjem času navdušujejo ljubitelji brunchev po vsem svetu. Naredimo jih povsem preprosto, avstralska jajca pa so navdušujoča tudi zaradi zanimivega videza. Postrežete jih lahko na avokadovem toastu, ali pa jih položite naravnost na krožnik. Skratka, obljubljamo, da boste nad okusom navdušeni.



Potrebovali boste le ponev, ki mora biti zelo vroča: tako bodo jajca nared v pičlih nekaj minutah.

Najbolje torej, da se kar lotimo dela.


Sestavine


- 2 veliki jajci
- 65 ml sladke smetane
- sol
- sveže mlet poper
- pol velike žlice masla

Priprava


1. V posodici zmešajte jajca, smetano, sol in poper, da dobite enotno zmes.

2. Na ognju segrejte ponev ter nanjo položite maslo, da postane rjavo. Nato hitro vlijete jajca.

3. Pustite 15 do 20 sekund, da jajca ob robu dobijo skorjo, kot bi jih cvrli.

4. Nato uporabite gumijasto spatulo in jajca s krožnimi gibi premešajte tako, da tekoči del jajc pride v stik z vročo ponvijo. Postopek ponovite, a pazite, da del jajc še vedno ostane kremast.

5. Ko so jajca videti tako kot na zgornjih slikah, jih hitro odstranite s ponve ter položite na toast ali krožnik. Pa dober tek in dobro jutro!



Fotografija: Getty Images
Povzeto po: The Kitchn
Priporočamo še: Piščanec v smetanovi gorčični omaki
Datum Objave: 5.2.2019 ob 09:02

Več iz te teme:

jajca

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.