Ocvrta jajčka s paradižnikom

Zajtrk tudi za tiste, ki hodijo s kurami spat.

Sestavine

– 2 sveži jajčki
– 50 g češnjevega paradižnika
– četrt sveže bučke
– žlička gorčice
– žlička celih gorčičnih semen
– 10 g naribanega tolminca
– sol, poper
– oljčno olje

Priprava

1. Bučko operemo in narežemo na tanke kolobarje. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Gorčico in gorčična semena zmešamo in prilijemo nekaj kapljic olja, s to mešanico premažemo paradižnike.

2. V litoželezni ponvici segrejemo oljčno olje in dodamo narezane bučke in marinirane paradižnike.

3. Pražimo nekaj minut, nato pa nanje ubijemo jajci in pokrijemo s pokrovko, da se speče.

4. Tik pred serviranjem dodamo še nariban tolminski sir, ki se bo lepo stopil. Po okusu popramo in solimo.

Poizkusite še: Nizozemska palačinka iz pečice z malinami

Besedilo in kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Naslovna fotografija: jagababa.si

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.