Odprta Kuhinja

Ocvrta jajčka s paradižnikom

A+   A-
Zajtrk tudi za tiste, ki hodijo s kurami spat.


Sestavine


- 2 sveži jajčki
- 50 g češnjevega paradižnika
- četrt sveže bučke
- žlička gorčice
- žlička celih gorčičnih semen
- 10 g naribanega tolminca
- sol, poper
- oljčno olje

Priprava


1. Bučko operemo in narežemo na tanke kolobarje. Češnjeve paradižnike razpolovimo. Gorčico in gorčična semena zmešamo in prilijemo nekaj kapljic olja, s to mešanico premažemo paradižnike.

2. V litoželezni ponvici segrejemo oljčno olje in dodamo narezane bučke in marinirane paradižnike.

3. Pražimo nekaj minut, nato pa nanje ubijemo jajci in pokrijemo s pokrovko, da se speče.

4. Tik pred serviranjem dodamo še nariban tolminski sir, ki se bo lepo stopil. Po okusu popramo in solimo.
Poizkusite še: Nizozemska palačinka iz pečice z malinami

Besedilo in kuharija: Saša Drobnič Škrjanec
Naslovna fotografija: jagababa.si
Datum Objave: 22.7.2018 ob 08:07

Več iz te teme:

zajtrkjajcaparadižniksirideja za zajtrk

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja