Ocvrte slive, prava specialiteta

Ta posladek bo popolno presenečenje, ko bo na vrtni zabavi čas za najslajši del. Oblizovali boste prste!

Krepka sladica. Ker je z njo kar nekaj dela, je lahko osrednji lik večernega druženja, kjer ji bo družbo delal le kozarec skrbno izbrane pijačke.

Ocvrte slive z marcipanom

  • 30 sliv
  • 130 g marcipana

Testo

  • 250 ml mleka
  • 220 g moke
  • 3 jajca
  • 1–2 žlici ruma
  • žlička sladkorja
  • žlica olja

Dodatno

  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu, pomešan s cimetom

Priprava

1. Slive olupimo, nato jih prerežemo na polovici le toliko, da izbezamo ven koščico.

2. Marcipan narežemo na 30 koščkov in z njimi nadomestimo koščice v slivah.

3. Vse sestavine za testo pomešamo, potrudimo se, da dobimo čim bolj gladko zmes.

4. V posodi za cvrtje segrejemo olje in pripravimo krožnik s papirnatimi brisačkami.

5. Vsako slivo posebej naložimo na žlico in jo potunkamo v testo za cvrtje, nekoliko odcedimo in nato položimo v segreto olje. Pozornost namenimo temperaturi: naj olje ne bo prevroče, da se slive ne bodo žgale.

6. Ko pečene slive poberemo iz olja, jih odlagamo na papirnate brisačke. Preden jih postrežemo, jih posujemo s sladkorjem v prahu, pomešanim s cimetom.

Priporočamo še: Slana potica z dobro mislijo: odlična ob poletnih solatah in juhah
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed