Ocvrte slive, prava specialiteta

Ta posladek bo popolno presenečenje, ko bo na vrtni zabavi čas za najslajši del. Oblizovali boste prste!

Krepka sladica. Ker je z njo kar nekaj dela, je lahko osrednji lik večernega druženja, kjer ji bo družbo delal le kozarec skrbno izbrane pijačke.

Ocvrte slive z marcipanom

  • 30 sliv
  • 130 g marcipana

Testo

  • 250 ml mleka
  • 220 g moke
  • 3 jajca
  • 1–2 žlici ruma
  • žlička sladkorja
  • žlica olja

Dodatno

  • olje za cvrtje
  • sladkor v prahu, pomešan s cimetom

Priprava

1. Slive olupimo, nato jih prerežemo na polovici le toliko, da izbezamo ven koščico.

2. Marcipan narežemo na 30 koščkov in z njimi nadomestimo koščice v slivah.

3. Vse sestavine za testo pomešamo, potrudimo se, da dobimo čim bolj gladko zmes.

4. V posodi za cvrtje segrejemo olje in pripravimo krožnik s papirnatimi brisačkami.

5. Vsako slivo posebej naložimo na žlico in jo potunkamo v testo za cvrtje, nekoliko odcedimo in nato položimo v segreto olje. Pozornost namenimo temperaturi: naj olje ne bo prevroče, da se slive ne bodo žgale.

6. Ko pečene slive poberemo iz olja, jih odlagamo na papirnate brisačke. Preden jih postrežemo, jih posujemo s sladkorjem v prahu, pomešanim s cimetom.

Priporočamo še: Slana potica z dobro mislijo: odlična ob poletnih solatah in juhah
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana