Ocvrtki iz robinije

Rečemo ji tudi neprava akacija, samo okus je pa pravi!

Sestavine

– cvetovi robinije (celoten grozd)
– 150 g moke
– rumenjak
– žlica olja
– 150 ml mleka
– 50 ml vode
– sol
– olje in maslo za cvrtje

Priprava

1. Moko presejemo na krožnik, dodamo sol, rumenjak, žlico olja, nato prilivamo mleko in mešamo. Čisto nazadnje po malem med mešanjem dodajamo vodo do želene gostote.

2. V ponvi segrejemo olje in mu dodamo malo masla, nato primemo vsak cvetni grozd posebej, ga pomočimo v testo in na hitro ocvremo z obeh strani.

3. Ocvrte cvetove polagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo, nato jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Priporočamo še: Bezgova panakota z jagodami

Foto: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed