Odprta Kuhinja

Odlična ideja, kako popestriti čokoladni puding iz vrečke

Čokoladni puding s smetano
Odpri galerijo
A+   A-
Čokoladni puding je pogosto sladka popestritev preprostega kosila na žlico. Če uporabimo domišljijo, lahko kozarčki kremaste sladice postanejo nekaj posebnega.

Sladica je primerna za ljubitelje arašidov (in industrijskih čokoladnih tablic z arašidi). Trd medeni obliv okrog karameliziranih arašidov se v sladici zmehča, utekočini, končni okus sladice s pudingom pa je izrazito sladek in hrustljavo zanimiv.

Čokoladni puding z arašidi

 • 2 žlici medu
 • 4 žlice oluščenih neslanih arašidov
 • 250 ml mleka
 • 2 žlici sladkorja
 • 20 g praška za čokoladni puding
 • 2 žlici arašidovega masla
 • stepena sladka smetana za okras

Priprava

 1. Za 2 skodelici sladice segrejemo med, dodamo arašide in jih na šibkem ognju prav na hitro karameliziramo. Ko začnejo le rahlo rjaveti, jih takoj prestavimo na papir za peko in ohladimo. Pri tem se strdijo. Zatem jih grobo narežemo.
 2. Mleko zlijemo v kozico, prihranimo le 4 žlice hladnega, ki ga posebej v posodici s sladkorjem in pudingovim praškom zmešamo v gladko zmes. To zakuhamo v zavreto mleko, premešamo, kuhamo še 2 minuti in odstavimo.
 3. V še vroč puding vmešamo arašidovo maslo in pustimo, da se malce ohladi. Večkrat premešamo.
 4. V kozarce v plasteh naložimo puding in karamelizirane arašide. Ponudimo s stepeno smetano ali sladoledom.

Čokoladni puding z arašidi (Foto: Krištof Koman)
Čokoladni puding z arašidi (Foto: Krištof Koman)

Namig: Pri karameliziranju moramo biti posebej previdni, saj navadno traja le minuto ali dve. Za prehransko bogatejšo sladico se mu povsem odpovemo, pri čemer arašide le vmešamo med puding oziroma jih naložimo k pudingu v plasteh.

image_alt
Mlečni puding s sirupom: najbolj preprosta sladica iz kozarca

Naslovna fotografija: viennetta/Getty Images

Datum Objave: 8.1.2024 ob 08:01

Več iz te teme:

hitro in preprostosladicemleko

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.