Mlečni puding s sirupom: najbolj preprosta sladica iz kozarca
Odpri galerijo
A+ A-
Siti krofov? Kaj pa mlečni puding, skoraj postna sladica, bi lahko rekli? Okus je podoben panakoti, a še nežnejši, celo osvežilen.
Puding z malinovcem je sladica iz našega otroštva, ki jo po pripovedovanju staršev najmlajši še kar obožujejo. Pri nas je bil ta svileni in kremasti posladek pogosto na mizi kot zaključek skromnega kosila na žlico med tednom, ob nedeljah pa takrat, ko ni bilo ideje ali časa za bolj konkretno sladico. Poleti smo ga popestrili z domačimi sirupi iz jagodičevja, pozimi s pomarančnim.
Mlečni puding
- 500 ml mleka
- 40 g koruznega škroba
- 60 g sladkorja
- zavitek sladkorja z burbonsko vaniljo
- pomarančni sirup
Priprava
1. Mleko zlijemo v kozico in postavimo na ogenj.
2. V skodelici zmešamo koruzni škrob, sladkor, vaniljev sladkor in nekaj žlic hladnega mleka, ki smo ga odvzeli iz kozice.
3. Ko mleko zavre, vlijemo mešanico s koruznim škrobom in neprestano mešamo, da se puding zgosti.
4. Prelijemo ga v skodelice in pokrijemo, da se izognemo tisti neprijetni kožici.
5. Ko se ohladi, ga v vsaki skodelici prelijemo z žlico ali dvema pomarančnega sirupa in okrasimo z rezino pomaranče.
Priporočamo še: Naša najboljša krompirjeva solata (VIDEO)
Datum Objave: 23.2.2023 ob 09:02