Odprta Kuhinja

Mlečni puding s sirupom: najbolj preprosta sladica iz kozarca

Odpri galerijo
A+   A-
Siti krofov? Kaj pa mlečni puding, skoraj postna sladica, bi lahko rekli? Okus je podoben panakoti, a še nežnejši, celo osvežilen.


Marsikdo ne ve, da za hitro sladkanje iz kozarčka ne potrebujemo zavitka s praškom za puding, temveč ga lahko skuhamo kar iz mleka, sladkorja in koruznega škroba, popestrimo pa z dišavami, kot so vanilja, tonka ali cimet.

Puding z malinovcem je sladica iz našega otroštva, ki jo po pripovedovanju staršev najmlajši še kar obožujejo. Pri nas je bil ta svileni in kremasti posladek pogosto na mizi kot zaključek skrom­nega kosila na žlico med tednom, ob nedeljah pa takrat, ko ni bilo ideje ali časa za bolj konkretno sladico. Poleti smo ga popestrili z domačimi sirupi iz jagodičevja, pozimi s pomarančnim.

Mlečni puding



  • 500 ml mleka

  • 40 g koruznega škroba

  • 60 g sladkorja

  • zavitek sladkorja z burbonsko vaniljo

  • pomarančni sirup


Priprava


1. Mleko zlijemo v kozico in postavimo na ogenj.

2. V skodelici zmešamo koruzni škrob, sladkor, vaniljev sladkor in nekaj žlic hladnega mleka, ki smo ga odvzeli iz kozice.

3. Ko mleko zavre, vlijemo mešanico s koruznim škrobom in neprestano mešamo, da se puding zgosti.

4. Prelijemo ga v skodelice in pokrijemo, da se izognemo tisti neprijetni kožici.

5. Ko se ohladi, ga v vsaki skodelici prelijemo z žlico ali dvema pomarančnega sirupa in okrasimo z rezino pomaranče.
Priporočamo še: Naša najboljša krompirjeva solata (VIDEO)
Datum Objave: 23.2.2023 ob 09:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: