Odlična kremna juha z brokolijem in grahom

Primerna za lahkotno kosilo med službenimi obveznostmi, ko si želimo pogreti želodec, a ga ne otežiti.

Sestavine

– 400 g brokolija
– 200 g graha
– 4 šalotke
– 3 stroki česna
– žlica olja
– 200 g blitve ali špinače
– 1 l jušne osnove
– šopek zelišč
– sok in lupinica 1 limone
– sol in poper

Priprava

1. Brokoli očistimo in narežemo. Blitvo, čebulo, zelišča in česen nasekljamo, pogrejemo jušno osnovo.

2. Kozico pristavimo na ogenj in segrejemo olje. Dodamo čebulo in jo popražimo, da postane mehka, nato dodamo še česen, da zadiši.

3. V lonec stresemo še brokoli, blitvo in grah ter zalijemo z vročo jušno osnovo. Počakamo, da tekočina zavre, nato ogenj zmanjšamo in lonec pokrijemo. Kuhamo približno 20 minut.

4. Juhi dodamo še zelišča in limono ter zmiksamo s paličnim mešalnikom. Solimo in popramo po okusu.

5. Postrežemo z domačimi krutoni ter dekoriramo z malce oljčnega olja, zelenjavo iz juhe in zelišči.

Priporočamo še: TOP 20 receptov za jabolčne sladice
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana