
Primerna za lahkotno kosilo med službenimi obveznostmi, ko si želimo pogreti želodec, a ga ne otežiti.
Sestavine
– 400 g brokolija
– 200 g graha
– 4 šalotke
– 3 stroki česna
– žlica olja
– 200 g blitve ali špinače
– 1 l jušne osnove
– šopek zelišč
– sok in lupinica 1 limone
– sol in poper
Priprava
1. Brokoli očistimo in narežemo. Blitvo, čebulo, zelišča in česen nasekljamo, pogrejemo jušno osnovo.
2. Kozico pristavimo na ogenj in segrejemo olje. Dodamo čebulo in jo popražimo, da postane mehka, nato dodamo še česen, da zadiši.
3. V lonec stresemo še brokoli, blitvo in grah ter zalijemo z vročo jušno osnovo. Počakamo, da tekočina zavre, nato ogenj zmanjšamo in lonec pokrijemo. Kuhamo približno 20 minut.
4. Juhi dodamo še zelišča in limono ter zmiksamo s paličnim mešalnikom. Solimo in popramo po okusu.
5. Postrežemo z domačimi krutoni ter dekoriramo z malce oljčnega olja, zelenjavo iz juhe in zelišči.