Odprta Kuhinja

Odlične bučkine kocke z jajci in sirom

Odpri galerijo
A+   A-
Zares slastne bučkine kocke lahko postrežete tople ali hladne.



Zmešaj in speci. Takšne jedi imamo najraje, kajne? Tako se pripravi tudi te bučkine kocke, ki so vedno zvezda piknikov, obožujemo pa jih tudi za kosilo. S solato ob strani, seveda.

Sestavine


- 4 srednje velike bučke
ni podpisa
ni podpisa
, naribane
- 250 g rikote (lahko tudi nariban sir
ni podpisa
ni podpisa
 po želji, skuta, feta …)
- 120 g naribanega parmezana
- 6 jajc 
ni podpisa
ni podpisa

- 1 čebula, 1 strok česna
ni podpisa
ni podpisa
, drobno nasekljana
- 120 g mleka 
ni podpisa
ni podpisa

- 120 g moke
- sol in poper
- 5 debelih rezin slanine, narezane na kocke

Dodatno: potrebovali bomo pekač, ki meri 20x30 cm.
Priporočamo še: Bučke v kremni omaki

Priprava


1. Pečico prižgemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s peki papirjem.

2. V ponvi popražimo slanino. Dodamo in čebulo in česen in pražimo, da se zmehčata. V večjo posodo stresemo bučke, rikoto, parmezan, sol in poper.

3. Jajca razžvrkljamo z mlekom in primešamo moko.

4. Jajčno maso in pocvrte sestavine dodamo bučkam, dobro premešamo in prelijemo v pripravljen pekač.

5. Pečemo 35 do 40 minut. Tako pripravljen bučkin kolač ohladimo, kajti le tako ga bomo lahko narezali na lepe kocke. Vsekakor je jed izvrstna tudi topla, lahko pa jo tudi pogrejete.
Priporočamo še: Ocenjujemo gostilne: Hiša Polonka, Kobarid

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 12.8.2019 ob 11:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: