Omleta z lisičkami
Odpri galerijo
A+ A-
Za rahlost jajcem dodamo smetano. Jajčno omleto postrežemo takoj, ko jo zvrnemo iz ponve.
Če hočemo, da bo čim bolj rahla, v jajca vmešamo smetano ali pa izločimo nekaj beljakov in jih posebej stepemo v sneg. Tega nežno vmešamo v zmes, tik preden jo spečemo. Gobe izberemo poljubno, najboljša bo z divje rastočimi, lahko jih je več vrst, seveda pa so dobri tudi gojeni šampinjoni. Okus še izboljšamo, če v maso naribamo sir.
Jajčna omleta
Za 4 osebe.
- 3 pesti svežih lisičk
- 6 jajc
- 1 dcl sladke smetane
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- šopek peteršilja
- sol, poper, timijan
- olje
Priprava
- Čebulo in česen olupimo in sesekljamo, prepražimo v večji ponvi na olju.
- Medtem očistimo in narežemo lisičke ter jih dodamo čebuli, premešamo. Pražimo, dokler gobe ne ovenijo.
- Jajca razbijemo v večjo skledo, dodamo sladko smetano, solimo in popramo, dodamo timijan in polovico sesekljanega peteršilja. Razžvrkljamo in prelijemo po gobah. Če je ponev premajhna, spečemo dve omleti.
- Pretresemo, da se mešanica enakomerno razporedi. Pečemo na srednjem ognju, na vsaki strani nekaj minut. Preden postrežemo, omleto potresemo s preostankom svežega peteršilja.
Datum Objave: 21.6.2024 ob 06:06
Več iz te teme:
Naročite se na e-novice:
Alenka Kociper