Odprta Kuhinja

Omleta z lisičkami

Omleta z lisičkami (Foto: Shaiith/Getty Images)
Odpri galerijo
A+   A-
Za rahlost jajcem dodamo smetano. Jajčno omleto postrežemo takoj, ko jo zvrnemo iz ponve.

Če hočemo, da bo čim bolj rahla, v jajca vmešamo smetano ali pa izločimo nekaj beljakov in jih posebej stepemo v sneg. Tega nežno vmešamo v zmes, tik preden jo spečemo. Gobe izberemo poljubno, najboljša bo z divje rastočimi, lahko jih je več vrst, seveda pa so dobri tudi gojeni šampinjoni. Okus še izboljšamo, če v maso naribamo sir. 

Jajčna omleta

Za 4 osebe.

  • 3 pesti svežih lisičk
  • 6 jajc
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • šopek peteršilja
  • sol, poper, timijan
  • olje

Priprava

  1. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo, prepražimo v večji ponvi na olju.
  2. Medtem očistimo in narežemo lisičke ter jih dodamo čebuli, premešamo. Pražimo, dokler gobe ne ovenijo.
  3. Jajca razbijemo v večjo skledo, dodamo sladko smetano, solimo in popramo, dodamo timijan in polovico sesekljanega peteršilja. Razžvrkljamo in prelijemo po gobah. Če je ponev premajhna, spečemo dve omleti.
  4. Pretresemo, da se mešanica enakomerno razporedi. Pečemo na srednjem ognju, na vsaki strani nekaj minut. Preden postrežemo, omleto potresemo s preostankom svežega peteršilja.

image_alt
Toliko boste na tržnici odšteli za kilogram lisičk

Datum Objave: 21.6.2024 ob 06:06

Več iz te teme:

hitro in preprostolisičkejajca

Naročite se na e-novice:

Alenka Kociper