Palačinka iz pečice
A+ A-
Gigantska; ustreza 8–10 običajnim.
Sestavine
- 2 jajci, 2,5 dl mleka, ščep soli
- 2 žlici sladkorja, 100 g moke
Priprava
1. Jajci razbijemo in ju skupaj s soljo in sladkorjem električno klofutamo, dokler ne popenita. Pomirimo ju z mlekom in moko, nato pa vse skupaj pošteno premešamo.
2. Dobljeno klasično zmes, ki bi zadoščala za kakšnih 10 običajnih palačink, zlijemo na večji pekač, prekrit s papirjem za peko. Pridno ga pospravimo v pečico, razkurjeno na 200 stopinj. Tam naj ždi 5–10 minut, odvisno od velikosti pekača. Da je nared, nam namigne njena zlato rumena barva.
3. Testo lahko razdelimo na dva dela in namesto ene debelejše palačinke spečemo dve tanjši.
4. Ko je palačinka pečena, jo s papirjem za peko vržemo na pult in še vročo premažemo s poljubnim nadevom. Če se nam zalušta debelih in konkretnih palačinkastih hlodov, jo zvijemo podolgem, sicer pa počez. Narežemo jo na 6 kosov, potresemo s sladkorjem v prahu in popršimo s stopljeno čokolado.
Namig: Če se skupini palačinkojedov ne uspe zediniti glede nadeva, lahko sveže pečeno megapalačinko narežemo na manjše krpe, ki jih vsak okranclja in zvije po mili volji. V vsakem primeru bodo vsi presrečni. Palačinke so itak zakon!
Recept in naslovna fotografija: Midvakuhava.si
Poizkusite še: Krompirjev čips iz pečice
Datum Objave: 27.9.2017 ob 08:09