Odprta Kuhinja

Palačinke temni gozdiček

Palacinke
Odpri galerijo
A+   A-
Ravno prav »drugače«: velik vizualni vtis, a malo dela.



Za te palačinke smo navdih poiskali v kultni torti temni gozdiček. Ljubitelji čokolade, smetane in višenj boste navdušeni!

Priprava: 5 minut; čas peke: 25 minut.
Preberite tudi: Presenečeni boste, kako ta sestavina izboljša stepeno smetano

Sestavine



  • 250 g moke

  • 4 jajca

  • 4–5 dl mleka

  • ščep soli, žlica sladkorja

  • vrečka vaniljevega sladkorja

  • žlica kakava

  • 2 žlici naribane čokolade

  • 1 smetana za stepanje

  • kozarec vloženih višenj

  • žlica masla, 2 žlici olja za cvrtje


Priprava


1. V posodo damo jajca, mleko, moko, sol, vaniljev sladkor in kakav ter čokolado in sestavine za testo z električnim mešalnikom gladko zmešamo.

2. V ponev damo maslo in olje, nad šibkim ognjem segrejemo, da se maslo raztopi, nato mešanico prelijemo v skodelico. Pozneje jo bomo uporabljali za mastitev ponve.

3. V ponev nalijemo za zajemalko testa, ponev krepko obračamo, da se testo hitro in povsem razlije po njej. Ko rob palačinke odstopi, jo obrnemo in spečemo še po drugi strani.

4. Pečeno palačinko preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko, da ostane topla, ter spečemo preostale, da porabimo vse testo.

5. Palačinke postrežemo s sladko smetano in dobro odcejenimi višnjami iz kozarca za kiselkasto protiutež sladkobi.
Namig: Biti moramo pozorni pri peki, saj so palačinke temne in jih zlahka pečemo predolgo.

Fotografija: Shutterstock
Datum Objave: 1.5.2020 ob 09:05

Več iz te teme:

čokoladapalačinkesmetanavišnjepalačinke temni gozdiček

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.