Pasta all’ amatriciana

Testenine s panceto.

Priprava 10 minut, čas kuhanja 10 minut.

Sestavine

– 2 žlici oljčnega olja
– 150 g pancete v kosu
– srednje velika čebula
– 1–2 mala posušena feferona
– pločevinka vloženega paradižnika
– nekaj žlic belega vina
– sol
– 400 g špagetov

Priprava

1. Panceto narežemo na kocke, stresemo v ponev. Feferon sesekljamo, čebulo drobno narežemo.

2. Pristavimo ponev in nad srednje močnim ognjem popražimo panceto ravno toliko, da spusti maščobo in aromo. Dodamo čebulo, feferon, pražimo še minuto ali dve.

3. Prilijemo vino, dodamo paradiž­nik, omako zavremo in jo nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut, da se zgosti.

4. Medtem v večjem loncu zavremo vodo, jo solimo in v krop stresemo testenine.

5. Skuhane špagete odcedimo in stresemo v ponev, kjer jih dobro premešamo z omako. Takoj ponudimo s solato iz kuhane cvetače in brokolija.

Poizkusite še: Osnovna paradižnikova omaka za pico

Naslovna fotografija: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.