Pasulj na hitro
Odpri galerijo
A+ A-
»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.
Priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut.
Sestavine
- 300 g kuhanega belega fižola tetovca
- 3 čebule, 2 korenčka
- korenina peteršilja
- 2 stroka česna
- 2 lista lovora
- 50 g slanine
- žlica moke, žlica maščobe
- pol pločevinke vloženega paradižnika
- feferonček, sol, poper
Priprava
1. Najprej na drobno narežemo slanino, čebulo, korenček, korenino peteršilja in česen. Vse stresemo v lonec in kratko popražimo.
2. Poprašimo z moko, premešamo, dodamo paradižnik in prilijemo približno 1,5 litra vode.
3. Vse skupaj začinimo z lovorjem, pekočo papriko, in ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut.
4. V juho dodamo kuhan fižol in kuhamo še 5 minut. Nazadnje po okusu solimo, popramo in ponudimo kot glavno jed s kruhom.
Različica: Namesto svežega ali konzerviranega paradižnika uporabimo 4 žlice paradižnikove mezge. Če želimo jed zapeči v pečici, ne dodamo vode ali le prav malo po potrebi, zato pa kakšen paradižnik več in pustimo, da se v loncu duši. Proti koncu dodamo fižol in zapečemo v pečici. Tako pripravljeno jed ponudimo kot prilogo.
Fotografija: Getty Images
Preberite še: Kruhki z mocarelo
Datum Objave: 9.9.2019 ob 07:09