Odprta Kuhinja
  • Recepti▾
    • Kaj skuhati

      • Video
      • Hitro in preprosto
      • Testenine
      • Rižota
      • Solate
      • Brezmesne jedi
    • Po priložnosti

      • Piknik
      • Valentinovo
      • Pust
      • Božič in novo leto
      • Velika noč
      • Zabava
      • Noč čarovnic
      • Brunch
      • Martinovo
      • Rojstni dan
    • Obrok

      • Kosilo
      • Večerja
      • Prigrizek
      • Malica
      • Zajtrk
    • Tip jedi

      • Pijača
      • Pečenka
      • Priloga
      • Glavna jed
      • Kruh
      • Mesne jedi
      • Morska hrana
      • Testenine
      • Zrezki
      • Sladice
      • Domači pripravki
      • Rižota
      • Sladoled
      • Solate
      • Omaka
      • Juhe in enolončnice
      • Predjedi
      • Zelenjavne jedi
    • Sestavine

      • Stročnice
      • Rdeče zelje
      • Mleko
      • Ajdova kaša
      • Vlečeno testo
      • Leča
      • Piščanec
      • Ribe in morski sadeži
      • Listnato testo
      • Svinjina
      • Jajca
      • Kislo zelje
      • Jogurt
      • Krompir
      • Testenine
      • Žita
      • Riž
      • Skuta
      • Govedina
    • Dieta

      • Vegi
      • FIT
      • Brez glutena
      • Veganstvo
    • Kuhinja

      • Mehiška kuhinja
      • Balkanska kuhinja
      • Grška kuhinja
      • Slovenska kuhinja
      • Italijanska kuhinja
      • Azijska kuhinja
    • Brez ostankov
  • Triki in namigi
  • Brbotanje
  • Izleti in dogodki
  • Video
  • Studio OK
  • Kuharske delavnice

Pasulj na hitro

Odpri galerijo
A+   A-
»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.



Priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut.

Sestavine


- 300 g kuhanega belega fižola tetovca
- 3 čebule, 2 korenčka
- korenina peteršilja
- 2 stroka česna
- 2 lista lovora
- 50 g slanine
- žlica moke, žlica maščobe
- pol pločevinke vloženega paradižnika
- feferonček, sol, poper

Priprava


1. Najprej na drobno narežemo slanino, čebulo, korenček, korenino peteršilja in česen. Vse stresemo v lonec in kratko popražimo.

2. Poprašimo z moko, premešamo, dodamo paradižnik in prilijemo približno 1,5 litra vode.

3. Vse skupaj začinimo z lovorjem, pekočo papriko, in ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut.

4. V juho dodamo kuhan fižol in kuhamo še 5 minut. Nazadnje po okusu solimo, popramo in ponudimo kot glavno jed s kruhom.
Različica: Namesto svežega ali konzerviranega paradižnika uporabimo 4 žlice paradižnikove mezge. Če želimo jed zapeči v pečici, ne dodamo vode ali le prav malo po potrebi, zato pa kakšen paradižnik več in pustimo, da se v loncu duši. Proti koncu dodamo fižol in zapečemo v pečici. Tako pripravljeno jed ponudimo kot prilogo.

Fotografija: Getty Images
Preberite še: Kruhki z mocarelo

Datum Objave: 9.9.2019 ob 07:09

Več iz te teme:

juhe in enolončniceklobasapasulj

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.
ZADNJE
  • Tedenski jedilnik: res dobre ideje, kako v petih sestavinah poiskati navdih za cel teden
  • Poskusite enostaven trik, ki pospeši zorenje pretrdih breskev
  • Maida Virnik: Slovenka v Španiji, ki vodi imenitno sladoledarno
  • TOP 10 receptov s češnjami
  • Kremasta feta: božanski dodatek, ki je lahko preliv, pomaka ali omaka (VIDEO)
  • Jogurtovo pecivo s sadjem, ki smo ga oboževali v osnovnošolskih klopeh (VIDEO)
Več >>
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
  • Tedenski jedilnik: res dobre ideje, kako v petih sestavinah poiskati navdih za cel teden
  • TOP 10 receptov s češnjami
  • Kremasta feta: božanski dodatek, ki je lahko preliv, pomaka ali omaka (VIDEO)
  • Tedenski jedilnik: brzinska kosila z Mirjam Grilc
Tiskana izdaja
Prva stran tiskane izdaje
Odprta Kuhinja logo
  • Recepti
  • Triki in namigi
  • Brbotanje
  • Izleti in dogodki
  • Video
  • Studio OK
  • Kuharske delavnice
Vse pravice pridržane © 2018 - 2025 Odprta kuhinja.
POGOJI UPORABE|OGLAŠEVANJE|PIŠKOTKI|KONTAKT|POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI