Odprta Kuhinja
  • Recepti▾
    • Kaj skuhati

      • Video
      • Hitro in preprosto
      • Testenine
      • Rižota
      • Solate
      • Brezmesne jedi
    • Po priložnosti

      • Piknik
      • Valentinovo
      • Pust
      • Božič in novo leto
      • Velika noč
      • Zabava
      • Noč čarovnic
      • Brunch
      • Martinovo
      • Rojstni dan
    • Obrok

      • Kosilo
      • Večerja
      • Prigrizek
      • Malica
      • Zajtrk
    • Tip jedi

      • Pijača
      • Pečenka
      • Priloga
      • Glavna jed
      • Kruh
      • Mesne jedi
      • Morska hrana
      • Testenine
      • Zrezki
      • Sladice
      • Domači pripravki
      • Rižota
      • Sladoled
      • Solate
      • Omaka
      • Juhe in enolončnice
      • Predjedi
      • Zelenjavne jedi
    • Sestavine

      • Stročnice
      • Rdeče zelje
      • Mleko
      • Ajdova kaša
      • Vlečeno testo
      • Leča
      • Piščanec
      • Ribe in morski sadeži
      • Listnato testo
      • Svinjina
      • Jajca
      • Kislo zelje
      • Jogurt
      • Krompir
      • Testenine
      • Žita
      • Riž
      • Skuta
      • Govedina
    • Dieta

      • Vegi
      • FIT
      • Brez glutena
      • Veganstvo
    • Kuhinja

      • Mehiška kuhinja
      • Balkanska kuhinja
      • Grška kuhinja
      • Slovenska kuhinja
      • Italijanska kuhinja
      • Azijska kuhinja
    • Brez ostankov
  • Triki in namigi
  • Brbotanje
  • Izleti in dogodki
  • Video
  • Studio OK
  • Kuharske delavnice

Pasulj na hitro

Odpri galerijo
A+   A-
»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.



Priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut.

Sestavine


- 300 g kuhanega belega fižola tetovca
- 3 čebule, 2 korenčka
- korenina peteršilja
- 2 stroka česna
- 2 lista lovora
- 50 g slanine
- žlica moke, žlica maščobe
- pol pločevinke vloženega paradižnika
- feferonček, sol, poper

Priprava


1. Najprej na drobno narežemo slanino, čebulo, korenček, korenino peteršilja in česen. Vse stresemo v lonec in kratko popražimo.

2. Poprašimo z moko, premešamo, dodamo paradižnik in prilijemo približno 1,5 litra vode.

3. Vse skupaj začinimo z lovorjem, pekočo papriko, in ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut.

4. V juho dodamo kuhan fižol in kuhamo še 5 minut. Nazadnje po okusu solimo, popramo in ponudimo kot glavno jed s kruhom.
Različica: Namesto svežega ali konzerviranega paradižnika uporabimo 4 žlice paradižnikove mezge. Če želimo jed zapeči v pečici, ne dodamo vode ali le prav malo po potrebi, zato pa kakšen paradižnik več in pustimo, da se v loncu duši. Proti koncu dodamo fižol in zapečemo v pečici. Tako pripravljeno jed ponudimo kot prilogo.

Fotografija: Getty Images
Preberite še: Kruhki z mocarelo

Datum Objave: 9.9.2019 ob 07:09

Več iz te teme:

juhe in enolončniceklobasapasulj

Naročite se na e-novice:

M
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.
ZADNJE
  • Tedenski jedilnik: res dobre ideje, kako v petih sestavinah poiskati navdih za cel teden
  • Poskusite enostaven trik, ki pospeši zorenje pretrdih breskev
  • Maida Virnik: Slovenka v Španiji, ki vodi imenitno sladoledarno
  • TOP 10 receptov s češnjami
  • Kremasta feta: božanski dodatek, ki je lahko preliv, pomaka ali omaka (VIDEO)
  • Jogurtovo pecivo s sadjem, ki smo ga oboževali v osnovnošolskih klopeh (VIDEO)
Več >>
NAJBOLJ BRANI ČLANKI
  • Tedenski jedilnik: res dobre ideje, kako v petih sestavinah poiskati navdih za cel teden
  • TOP 10 receptov s češnjami
  • Kremasta feta: božanski dodatek, ki je lahko preliv, pomaka ali omaka (VIDEO)
  • Ideja za hitro kosilo z bučkami in rižem, ki bo na mizi v slabe pol ure (VIDEO)
Tiskana izdaja
Prva stran tiskane izdaje
Odprta Kuhinja logo
  • Recepti
  • Triki in namigi
  • Brbotanje
  • Izleti in dogodki
  • Video
  • Studio OK
  • Kuharske delavnice
Vse pravice pridržane © 2018 - 2025 Odprta kuhinja.
POGOJI UPORABE|OGLAŠEVANJE|PIŠKOTKI|KONTAKT|POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI

Odprta Kuhinja
Recepti

Kaj skuhati

VideoHitro in preprostoTestenineRižotaSolateBrezmesne jedi

Po priložnosti

PiknikValentinovoPustBožič in novo letoVelika nočZabavaNoč čarovnicBrunchMartinovoRojstni dan

Obrok

KosiloVečerjaPrigrizekMalicaZajtrk

Tip jedi

PijačaPečenkaPrilogaGlavna jedKruhMesne jediMorska hranaTestenineZrezkiSladiceDomači pripravkiRižotaSladoledSolateOmakaJuhe in enolončnicePredjediZelenjavne jedi

Sestavine

StročniceRdeče zeljeMlekoAjdova kašaVlečeno testoLečaPiščanecRibe in morski sadežiListnato testoSvinjinaJajcaKislo zeljeJogurtKrompirTestenineŽitaRižSkutaGovedina

Dieta

VegiFITBrez glutenaVeganstvo

Kuhinja

Mehiška kuhinjaBalkanska kuhinjaGrška kuhinjaSlovenska kuhinjaItalijanska kuhinjaAzijska kuhinja
Brez ostankov
Triki in namigi
Brbotanje
Izleti in dogodki
Video
Studio OK
Kuharske delavnice

Copyright ©2025 Odprta kuhinja, Vse pravice pridržane.