Pasulj na hitro

»Simpl kot pasulj« v dobesednem pomenu.

Priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut.

Sestavine

– 300 g kuhanega belega fižola tetovca
– 3 čebule, 2 korenčka
– korenina peteršilja
– 2 stroka česna
– 2 lista lovora
– 50 g slanine
– žlica moke, žlica maščobe
– pol pločevinke vloženega paradižnika
– feferonček, sol, poper

Priprava

1. Najprej na drobno narežemo slanino, čebulo, korenček, korenino peteršilja in česen. Vse stresemo v lonec in kratko popražimo.

2. Poprašimo z moko, premešamo, dodamo paradižnik in prilijemo približno 1,5 litra vode.

3. Vse skupaj začinimo z lovorjem, pekočo papriko, in ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut.

4. V juho dodamo kuhan fižol in kuhamo še 5 minut. Nazadnje po okusu solimo, popramo in ponudimo kot glavno jed s kruhom.

Različica: Namesto svežega ali konzerviranega paradižnika uporabimo 4 žlice paradižnikove mezge. Če želimo jed zapeči v pečici, ne dodamo vode ali le prav malo po potrebi, zato pa kakšen paradižnik več in pustimo, da se v loncu duši. Proti koncu dodamo fižol in zapečemo v pečici. Tako pripravljeno jed ponudimo kot prilogo.

Fotografija: Getty Images

Preberite še: Kruhki z mocarelo
Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed