Odprta Kuhinja

Pečena govedina, za katero boste umazali le en lonec

Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020
Odpri galerijo
A+   A-
Nekaj z globokim umami okusom, zaradi česar se je tu in tam vredno potruditi tudi s kako drugo sestavino: sojina in worcestrska omaka vam bosta kar pogosto prišli prav.



Sočna govedina v družbi krompirjevih krhljev, polnih vsega bogastva okusov, ki so nastajali med peko v pečici. Ta enkratna jed iz enega lonca si zasluži slavnostno mizo, a jo brez težav pripravimo na še tako navaden dan, ko nam primanjkuje časa za kuho.

Sestavine za govedino iz pečice



  • 30 g moke

  • 3 žlice sojine omake

  • žlica worcestrske omake

  • sol, poper po okusu, 3 lovorovi listi

  • 3 vejice timijana

  • 1 kg govejega mesa (stegna ali bočnika)

  • 3 veliki stroki česna

  • večji korenček

  • večja čebula (narezane na krhlje)

  • 6–8 krompirjev (manjših ali narezanih na krhlje)

  • 2 stebli stebelne zelene

  • 2–3 dl rdečega vina

  • 6 dl goveje jušne osnove


Dodatno

  • peteršilj za serviranje


Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Meso narežemo na kocke, velike 2 x 2 cm, prav tako na kocke narežemo zelenjavo.

3. V posodi, primerni za pečico, premešamo moko s sojino in worcestrsko omako, dodamo začimbe, lovor in timijan. Postavimo na ogenj in med mešanjem čakamo, da se vse poveže oziroma prepoji moko.

4. Dodamo na kocke narezano meso in zelenjavo, na krhlje narezano čebulo in krompir ter zalijemo z rdečim vinom in jušno osnovo. Vse pomešamo in prestavimo v pečico.

5. Pečemo uro in pol, ves čas pokrito, da se meso popolnoma zmehča, le tu in tam lahko pomešamo.
Priporočamo še: Tako očistite nadvse umazan kuhinjski pripomoček, na katerega ne bi niti pomislili

Recept sta testirali: Neli Selan in Lea Sterle, naši chefinji v Centru Kult316, ki spada pod BIC Ljubljana

Fotografija: Leon Vidic
Datum Objave: 30.10.2020 ob 16:10

Več iz te teme:

mesne jedigovedinapečica

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja