
Darilca z vrta.
Sestavine
– 1 l jušne osnove (ali vode in bio zelenjavne kocke)
– 300 g instant polente, maslo
– 50 g naribanega sira (mocarela, parmezan)
– 9 vejic timijana, mlado zelenje čebulice
Priprava
1. Juho zavremo, dodamo polento in kuhamo slabih 10 minut.
2. V kuhano polento vmešamo osmukan timijan in nariban sir ter stresemo v plitek naoljen pekač. Pustimo, da se ohladi in strdi, nato stresemo na desko in narežemo na kvadrate.
3. Pečico vključimo na 200 stopinj.
4. Vsak kvadrat polente ovijemo z zelenjem mlade čebulice in položimo v pekač. Na sredino zataknemo vejico timijana, na vsako damo za noževo konico masla ali pokapamo z oljčnim oljem in pečemo 5–10 minut.
Namig: Ponudimo samostojno ali ob piščančjem paprikašu.
Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati
Fotografija: Eva Legiša