Pečena polenta s timijanom, ovita v zelenje mlade čebulice

Darilca z vrta.

Sestavine

– 1 l jušne osnove (ali vode in bio zelenjavne kocke)
– 300 g instant polente, maslo
– 50 g naribanega sira (mocarela, parmezan)
– 9 vejic timijana, mlado zelenje čebulice

Priprava

1. Juho zavremo, dodamo polento in kuhamo slabih 10 minut.

2. V kuhano polento vmešamo osmukan timijan in nariban sir ter stresemo v plitek naoljen pekač. Pustimo, da se ohladi in strdi, nato stresemo na desko in narežemo na kvadrate.

3. Pečico vključimo na 200 stopinj.

4. Vsak kvadrat polente ovijemo z zelenjem mlade čebulice in položimo v pekač. Na sredino zataknemo vejico timijana, na vsako damo za noževo konico masla ali pokapamo z oljčnim oljem in pečemo 5–10 minut.

Namig: Ponudimo samostojno ali ob piščančjem paprikašu.
Preberite še: Pet mitov o sadju, ki jih ne gre upoštevati

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana