Odprta Kuhinja

Pečena postrv

Odpri galerijo
A+   A-
Čeprav strokovnjaki že nekaj časa opozarjajo na škodljivost priprave hrane v alufoliji, si tu in tam privoščimo katero na ta način pripravljeno dobroto.



Denimo pečene ribe ali jabolka, na pikniku pa v folijo zavit krompir pečemo kar v žerjavici. Krompir bo lepo enakomerno pečen in ne bo umazan od žerjavice. V folijo zavito hrano lahko tudi kuhamo, denimo štruklje. Folija dobro prevaja toploto, zato so jedi v njej prej pečene oziroma kuhane, dobro pa ohranijo tudi svoj okus. Hrane zato ni treba dodatno soliti, dodamo le preostale poljubne začimbe. Za pripravo potrebujemo tudi manj maščobe. S tega vidika je takšna priprava hrane zdrava, vendar folija žal izloča aluminij, ki pa je organizmu škodljiv.

Sestavine (za 4 osebe)


- 4 manjše postrvi (ali druge ribe)
- 4 stroki česna
- olive
- oljčno olje
- limona
- timijan, rožmarin

Priprava


1. Ribe očistimo in osušimo s papirnato brisačo. Notranjost natremo s strtim česnom ter vstavimo rezine limone, olive ter vejico rožmarina in timijana.

2. Položimo vsako na svoj kos folije, ki smo jo namastili z oljem. Folijo zavijemo ter damo ribe v pekač. Pečemo pri 200 stopinjah dobre pol ure. Nekaj minut pred koncem folijo razpremo, da se ribe zapečejo. Postrežemo s krompirjem v kosih in tržaško omako ali kuhano blitvo, lahko pa postrvi obložite z maslom in dodatkom tatarske omake.
Preberite še: Ribja jušna osnova

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 9.2.2018 ob 07:02

Več iz te teme:

kosilopostrvriba

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja