Pečene piščančje prsi s francosko solato

Lahko porabite tudi zelenjavo iz goveje juhe.

Priprava: 15 minut.

Sestavine

– 500 g piščančjih (puranjih) prsi
– poper, peteršilj, koper, malo maščobe za peko
– 2 korenčka, manjša koleraba, pol zelene, 3 krompirji
– 2 pesti zamrznjenega graha, 5 večjih kislih kumaric
– 4 žlice majoneze, žlička gorčice
– 1–2 dl naravnega tekočega jogurta, sol, poper

Priprava

1. Najprej si pripravimo začimbno mešanico: poper, sol, peteršilj, koper, po okusu lahko dodamo še nekaj ščepcev suhega mletega ingverja.

2. Meso prečno narežemo na rezine. Rezine zlagamo v posodo v plasteh, vsako plast začinimo z mešanico soli in začimb. Pokrijemo in pustimo na delovni površini nekaj minut, da se vse prepoji.

3. Medtem olupimo krompir, očistimo vso korenasto zelenjavo in narežemo na kockice. Stresemo v lonec in v mali količini slane vode zavremo, nato kuhamo 5 minut. Zatem dodamo grah in kuhamo naprej 5–10 minut, da se zelenjava zmehča, vendar še ostane čvrsta. Kuhano poberemo iz vode, stresemo v solatno skledo in pustimo ohladiti.

4. Za preliv solati zmešamo jogurt, gorčico, majonezo in po okusu prilijemo vodo iz kozarca kislih kumaric. Kisle kumarice narežemo na kocke in jih prav tako dodamo v solatno skledo na že ohlajeno zelenjavo. Prelijemo s prelivom in pospravimo v hladilnik.

5. Zdaj v ponvi na malo maščobe spečemo meso. Pečemo ga kratek čas: ko pobeli in robovi porjavijo, kose obrnemo in pečemo še največ minuto po drugi strani.

6. Pečeno meso ponudimo po špinačni juhi s francosko solato.

Namig: Vodo, v kateri ste kuhali krompir in grah, lahko s pridom uporabite v sredo v juhi. Vodo ohladite, nalijte v kozarec za vlaganje in shranite v hladilniku do porabe.
Preberite še: Zapečene bučke z jajci in sirom

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.