Pecivo na kocke Schwarzwald
Odpri galerijo
A+ A-
Osvežilno popoldansko pecivo, ki tekne vse dni v letu.
Kocke Schwarzwald serviramo tako, da krožnik potresemo z naribanimi koščki čokolade in okrasimo stepeno sladko smetano. Pecivo lahko spečete v večjem pekaču, tako bo nižje, čas peke pa krajši najmanj za 15 minut.
Testo
- 330 g presejane moke
- vrečka pecilnega praška
- ščep soli
- 150 g sladkorja
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 200 ml mleka
- 100 ml olja
- 25 g kakava v prahu
Nadev
- 200 g sirnega namaza
- 250 g puste skute
- 100 ml mleka
- vrečka malinovega pudinga (ali vaniljevega)
- 100 g sladkorja
- 2 jajci
- približno 10 žlic dobro odcejenih višenj iz kompota
Priprava
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pripravimo pekač velikosti približno 32 x 25 cm in ga obložimo s peki papirjem: do vrha, kajti pecivo precej naraste.
2. Jajci ločimo, beljakoma dodamo sol in stepemo sneg.
3. Višnje stresemo na cedilo, da odteče čim več soka.
4. V skledo natresemo vse sestavine za testo razen beljakov in dobro premešamo. Na koncu z lopatko narahlo vmešamo še sneg iz beljakov.
5. Za nadev vse sestavine brez višenj pomešamo med seboj.
6. V pekač na dno razporedimo biskvitno testo, nato z žlico nadevamo nadev, v enakomerni plasti po celi površini, čisto na koncu lepo razporedimo odcejene višnje.
7. V segreti pečici pečemo uro do uro in 5 minut.
Priporočamo še: Se postite? Tako pripravite solato, da vas ne bodo mučile pregrehe
Datum Objave: 24.2.2021 ob 15:02