Odprta Kuhinja

Pecivo na kocke Schwarzwald

Odpri galerijo
A+   A-
Osvežilno popoldansko pecivo, ki tekne vse dni v letu.



Kocke Schwarzwald serviramo tako, da krožnik potresemo z naribanimi koščki čokolade in okrasimo stepeno sladko smetano. Pecivo lahko spečete v večjem pekaču, tako bo nižje, čas peke pa krajši najmanj za 15 minut.

Testo

  • 330 g presejane moke

  • vrečka pecilnega praška

  • ščep soli

  • 150 g sladkorja

  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja

  • 2 jajci

  • 200 ml mleka

  • 100 ml olja

  • 25 g kakava v prahu


Nadev

  • 200 g sirnega namaza

  • 250 g puste skute

  • 100 ml mleka

  • vrečka malinovega pudinga (ali vaniljevega)

  • 100 g sladkorja

  • 2 jajci

  • približno 10 žlic dobro odcejenih višenj iz kompota


Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pripravimo pekač velikosti približno 32 x 25 cm in ga obložimo s peki papirjem: do vrha, kajti pecivo precej naraste.

2. Jajci ločimo, beljakoma dodamo sol in stepemo sneg.

3. Višnje stresemo na cedilo, da odteče čim več soka.

4. V skledo natresemo vse sestavine za testo razen beljakov in dobro premešamo. Na koncu z lopatko narahlo vmešamo še sneg iz beljakov.

5. Za nadev vse sestavine brez višenj pomešamo med seboj.

6. V pekač na dno razporedimo biskvitno testo, nato z žlico nadevamo nadev, v enakomerni plasti po celi površini, čisto na koncu lepo razporedimo odcejene višnje.

7. V segreti pečici pečemo uro do uro in 5 minut.
Priporočamo še: Se postite? Tako pripravite solato, da vas ne bodo mučile pregrehe
Datum Objave: 24.2.2021 ob 15:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: