Pecivo z mandarino za hygge v kuhinji
A+ A-
Mandarine že pozdravljajo jesensko-zimski čas in čakajo, da se z njimi poigramo med kuho in peko.
Drobno pecivo je šarmantna družba toplim napitkom, ki nam zaradi hladu vse bolj prijajo. Spet bomo kmalu začeli govoriti o hyggeju.
Limonska bazilika?
Bazilika se je večkrat dobro obnesla v mojih receptih, bodisi v sirupu, panacotti, sladoledu ... Sama je imam še vedno v visoki gredi kar nekaj vrst in jo tudi pridno uporabljam v kuhi in čaju. Če limonske bazilike bralci nimajo, predlagam, da vzamejo janeževo, pepermint ali vaniljevo. Oziroma katerokoli z izrazito aromo, ki se bo podala v kombinacijo z mandarino. Če tudi te ne bo, lahko uporabijo pehtran ali sivko, ki pa je specifična v sladicah in nam mora okus ustrezati.
Pecilni prašek in soda bikarbona
Pecilni prašek veliko ljudi ne prenaša najbolje, soda bikarbona ga malo omili, saj deluje bazično. Ampak to ni glavni razlog, da uporabimo oboje. Gre bolj za to, da pecivo, v katerem sta oba, dobesedno buhti na vse strani in ne samo v višino.
Za 3 silikonske modele po 18 potičk.
Pecivo z mandarino in limonsko baziliko
- 240 g moke
- žlička pecilnega praška
- pol žličke sode bikarbone
- 80 g sladkorja
- 180 g gostega kefirja
- 60 ml olja
- 120 g mandarine
- pest listov limonske bazilike
- lupinica 2 bio mandarin
- lupinica 1 bio limone
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo silikonske modelčke.
2. Mandarino v blenderju zmeljemo v tekoč pire.
3. V skledi pomešamo vse suhe sestavine, nato jim dodamo še mandarinin pire, kefir, olje in na koncu še čisto drobno nasekljane liste bazilike.
4. Modelčke napolnimo in pečemo 20 minut.
5. Ohladimo in vzamemo iz modelčkov. Ponudimo ob toplem napitku.
Poizkusite še: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 27.10.2020 ob 17:10