Pica s prekajenim lososom, kaprami, kislo smetano in koprom
A+ A-
Pica za ljubitelje lososa.
Čas priprave: 1 ura 40 minut
Testo
- 300 g moke
- 150 ml mlačne vode
- 10 g svežega kvasa
- majhna žlička soli
- velika žlica olja
Nadev
- 250 g kisle smetane
- 3 velike žlice nasekljanega kopra
- 2 rdeči čebuli, 4 velike žlice kaper v kisu
- 400 g dimljenega lososa
- olje za pekač, mlet poper
Priprava
1. Z moko, kvasom, vodo, soljo in oljem zamesimo kvašeno testo, ki mora biti mehko, vendar se ne sme prijemati rok. Po potrebi dodamo malo moke ali vode. Testo dobro pokrijemo in ga pustimo eno uro na toplem.
2. Pečico segrejemo na 250 stopinj.
3. Olupimo čebulo in jo sesekljamo na drobne kocke. Lososa narežemo na tanke trakove. Kapre operemo v hladni vodi in jih dobro odcedimo.
4. Dva okrogla pekača namažemo z oljem. Testo spet dobro pregnetemo in ga razdelimo na dva dela. Oba dela razvaljamo in oblikujemo tako, da bosta okrogla, nato vsakega položimo v svoj pekač.
5. Pečemo v vroči pečici 10 minut, da testo postane zlato rjavo. Pečeno takoj premažemo s kislo smetano, ga potresemo s čebulo in obložimo s trakovi lososa. Po vrhu potresemo s kaprami, okrasimo s koprom in takoj postrežemo. Tik pred tem pico še močno popramo.
Namig: Ponudite pico skupaj s kozarcem belega vina.
Poizkusite še: Grahova juha z »veroniko« in koprivami
Fotografija in recept: Guliver/Stockfood
Datum Objave: 6.3.2019 ob 07:03