Odprta Kuhinja

Pisan polentin pomfri iz pečice

Polenta
Odpri galerijo
A+   A-
S to jedjo pa res ne morete zgrešiti. Sploh pri otrocih, ki se sicer navadno postrežene polente na krožniku najverjetneje ne bi najbolj razveselili.



Recept iz knjižice, ki je izšla ob petdesetletnici Zlatega polja, nam je tako všeč, da ga moramo predstaviti tudi vam. Bravo, avtor Sašo Šketa. Za polentin pomfri (brez cvrtja!) boste potrebovali le nekaj preprostih sestavin, hitro bo nared, le za ohlajanje kuhanega zdroba boste morali malce počakati, da bo primeren za razrez.

Polentin pomfri



  • 700 ml zelenjavne jušne osnove

  • 250 g instant polente

  • 10 g masla

  • po 20 ml paradižnikovega, špinačnega in pesnega soka

  • sol in poper


Priprava


1. V posodi zavremo zelenjavno jušno osnovo in vanjo stresemo polento; kuhamo 2 minuti in neprestano mešamo.

2. Ko se polenta zgosti, jo odstavimo z ognja in vmešamo maslo.

3. Kuhano polento razdelimo v štiri skodelice: v eno prilijemo paradižnikov sok, v drugo špinačnega in v tretjo pesnega.

4. Polento po barvah naložimo v pekač in jo zgladimo na centimeter višine. Pladenj prestavimo na hladno za 40 minut, da se polenta strdi.

5. Ohlajeno vzamemo iz pekača in jo narežemo na centimeter široke ter 5 centimetrov dolge trakove. Po obliki in velikosti naj bodo podobni pomfriju.

6. Zložimo jih na pladenj, obložen s papirjem za peko, in postavimo v pečico, segreto na 220 stopinj.

7. Pečemo 20 minut.
Namig: Postrežemo z zeliščno jogurtovo omako.

Priporočamo še: Trik za ekspresno mehčanje masla, ki vam bo prišel zelo prav

Recept in fotografija: Sašo Šketa
Datum Objave: 25.11.2020 ob 07:11

Več iz te teme:

brezmesne jediprilogepolentapomfripolentin pomfri

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja