Odprta Kuhinja

Piščančja nabodala z arašidi: dobro za znoret

Piščančja nabodala z arašidi FOTO: Midva kuhava
Odpri galerijo
A+   A-
Pripravljena brez cvrtja – iz pečice pridejo hrustljava in sočna! To so piščančja nabodala, ki se jim je nemogoče upreti, z njimi pa prepričate tudi otroke.

Pri kuhi kosila v obdobju, ko je naša mlajša mularija izrazito izbirčna, imamo na voljo tri možnosti: ali posežemo po taktikah iz priročnika za krizna pogajanja, skuhamo dve kosili ali pa kosilo preoblikujemo po njihovem okusu. Navadno se na sporedu znajde zadnja opcija, s katero pogosto tudi pilimo svojo ustvarjalnost. Če pred smrkavce postaviš kupček piščančjih prsi, se zna marsikateremu uvihati nos. Če pred iste izbirčneže postaviš sočna piščančja nabodalca s panado iz arašidov, zraven pa blago pomako aioli, bodo izginila, kot bi mignil. Brez cvrtja – iz pečice pridejo hrustljava in sočna! A pozor! Vse ima svoje meje, tudi otročad. Ne se truditi s tlačenjem vampov v kanelone, jetrc na pico ali gob v čokolino – začuda mala usta to takoj pogruntajo.

Piščančja nabodala z arašidi  in hitro pomako aioli

Nabodalca

  • 8 piščančjih mini filejev
  • 2 žlici moke
  • jajce
  • 2 žlici mleka
  • 100 g nesoljenih arašidov
  • 2 žlici olja, sladka mleta paprika, sol

Dodatno

  • 8 lesenih špil

Pomaka

  • 2 stroka česna, ščepec soli
  • 2 žlički limonovega soka
  • 6 žlic majoneze
  • pol žličke gorčice

Priprava

  1. Mini fileje nabodemo na špile, nato jih dobro posolimo in natremo s sladko mleto papriko.
  2. Pripravimo postaje za panado: v prvo posodico stresemo moko; v drugi sklofamo jajce, dve žlici mleka in ščepec soli; v tretjo nasujemo grobo sesekljane arašide.
  3. Nabodene fileje povaljamo v moki, jih potunkamo v jajčno kopel, na koncu pa zakotalimo po arašidih.
  4. S čopičem jih narahlo premažemo z oljem in razporedimo po rešetki pečice.
  5. Pečemo jih v prej ogreti pečici 12–15 minut pri 180 stopinjah s funkcijo ventilatorske peke, lahko pa sledimo modi in uporabimo cvrtnik na vroč zrak.
  6. Pomaka: česen olupimo in preoblikujemo v fino pasto – ali z ribanjem na finem ribežnu ali s stiskalnikom. Lahko pa ga sesekljamo, posolimo in s ploščatim delom noža vlečemo po deski.
  7. Česnovo pasto prenesemo v posodico, dodamo sol in prilijemo limonov sok ter premešamo. Po 10 minutah primešamo še majonezo in gorčico.

image_alt
Klasičen vinaigrette: emulzija za solate ali marinade (VIDEO)

Datum Objave: 24.5.2025 ob 06:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: