Piščančji kobler: recept, ki se pripravi skoraj sam
Odpri galerijo
A+ A-
V tokratnem primeru bo potrebne nekaj predpriprave, vse drugo pa bo opravila pečica. Piščančji kobler vas bo zagotovo navdušil – konec koncev je naravnost obnorel splet in svet.
Eden najbolj navdušujočih receptov, ki je v lanskem letu obkrožil svet, je piščančji kobler. Pri nas ta jed ni tako znana, a v resnici gre za med Američani izjemno popularno jed, kjer v pekaču zmešate in zapečete najrazličnejše sestavine, od sladkih do slanih različic poznajo. Kot že ime pove, tokratna vsebuje piščanca, odlikujejo pa jo preprosta priprava in poceni sestavine. Da boste lahko preverili, če gre zaupati chefom čez lužo, spodaj prilagamo tudi recept.
V videu na tiktoku je precej po ameriško poenostavljen, zato smo ga nekoliko priredili, da ne boste na trgovskih policah pri nas zaman iskali instantnih sestavin.
Piščančji kobler
Za 4 osebe.
- 1 čebula
- 1 por
- 2 stroka česna
- 6 piščančjih stegen brez kosti
- 2 vejici timijana
- 1 žlica moke
- pol jušne kocke
- 300 g zamrznjenega graha
- 75 ml sladke smetane
Testo
- 125 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 75 ml pinjenca
Priprava
- Pečico segrejemo na 220 stopinj Celzija.
- V veliki ponvi segrejemo žlico oljčnega olja, prepražimo sesekljano čebulo in por, dodamo strt česen in počakamo, da zadiši. Dodamo na koščke narezanega piščanca in timijan in pečemo, dokler ne porjavi.
- Vmešamo moko in mešamo 30 sekund, nato dodamo 300 ml vrele vode in jušno kocko.
- V tekočino vmešamo še grah in dodamo smetano, začinimo.
- V veliki posodi zmešamo sestavine za testo, ki ga bomo polili po vrhu.
- Vzamemo pekač za lazanjo ter vanj vlijemo maso s piščancem. Po vrhu prelijemo testo.
- Vse skupaj potisnemo v pečico in pečemo pri 220 stopinjah Celzija 45 minut, dokler se zlato rjavo ne zapeče.
Onaplus.si: Sarma: zdrava specialiteta, ki jo je oboževal tudi Tito (po tem receptu)
Datum Objave: 8.1.2024 ob 07:01