Odprta Kuhinja

Piščanec po kijevsko

Odpri galerijo
A+   A-
Če v piščančje prsi dodamo maslo s peteršiljem in jih ocvremo, dobimo to priljubljeno ukrajinsko jed.

Po receptu Karine iz Harkova, ki se je pridružila projektu U'krhki, v katerem se povezujejo prostovoljke iz Kranja in okolice ter begunke iz Ukrajine.

 

Spoznajte U'krhke, ukrajinsko-slovensko zgodbo, ki je tesno povezana s kulinariko in nastaja na Gorenjskem. Sledite jim lahko na Facebooku in Instagramu. Ta teden kuhamo in se učimo z njimi.

 

Priprava


1. Vsak piščančji file razrežemo po dolgem na dva dela (kot da bi, denimo, prerezali torto). Tako dobimo 4 kose mesa.

2. V maslo, ki smo ga pustili na sobni temperaturi, vmešamo nasekljan peteršilj in sol. Zmes razdelimo na štiri dele in na kratko ohladimo v hladilniku.

3. Nato damo na vsak kos mesa en del zeliščnega masla, meso pa dobro zvijemo (kot rulado) in postavimo v zamrzovalnik za 10–15 minut.

4. V skledici stepemo jajca z mlekom. Vsak zrezek najprej povaljamo v moki, nato v jajčni mešanici, zatem v drobtinah, nato spet v jajčni mešanici in še enkrat v drobtinah.

5. V cvrtnik (ali globoko ponev) vlijemo olje in ga segrejemo. Hkrati segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija. Zvitke cvremo do zlato rjave barve (približno 5 minut), nato jih preložimo v pekač in prestavimo v ogreto pečico za 10 minut.

6. Preden postrežemo, piščanca po kijevsko položimo na krožnik, pokrit s papirnato brisačko, ki bo vpila odvečno maščobo.

 

Priporočamo še: Torta z bezgom in grškim jogurtom (noro dobra)


Naslovna fotografija: AlexPro9500/Getty Images

Datum Objave: 30.5.2022 ob 18:05

Več iz te teme:

piščanecpeteršilj

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.