Piščanec v pomarančni omaki
Odpri galerijo
A+ A-
Omaka je kot nalašč za zabelo mlincev; priprava 5 minut, čas peke 50–60 minut
4 cela piščančja bedra
3 večje sočne pomaranče, 4 žlice medu
žlička soli, poper, lovor, rožmarin, olje za peko
Pečico vklopimo na 180 stopinj, pripravimo si pekač.
Rožmarin sesekljamo in ga v posodici zmešamo s soljo in poprom.
Meso oplaknemo in dobro osušimo. Natremo ga z začinjeno soljo, položimo na pekač s kožo navzdol, med kose mesa pa položimo liste lovorja. Porinemo v segreto pečico za 25 minut.
Medtem pripravimo preliv ali omako. Dve pomaranči ožamemo in sok vlijemo v kozico. Dodamo med in počasi segrevamo.
Tretjo pomarančo olupimo in razdelimo na krhlje; najlepše in najboljše pa je, če sredico pomaranče filiramo. Krhlje damo v omako in omako kuhamo 10 minut, da se malce zgosti.
Iz pečice vzamemo pekač z mesom, ga obrnemo in s čopičem premažemo bedra z omako. Vrnemo v pečico za 25 minut, temperaturo povišamo na 200 stopinj. Vmes večkrat premažemo z omako. Po preteklem času preverimo, ali je meso že gotovo, sicer peko podaljšamo za 5–10 minut.
Pečico izklopimo, pekač vzamemo iz nje, meso prelijemo s preostalo omako in vrnemo v ohlajajočo se pečico za 5 minut, da se omaka ogreje in meso aromatizira.
Datum Objave: 4.11.2019 ob 18:11