Odprta Kuhinja

Piščanec v pomarančni omaki

Roasted chicken legs with oranges, selective focus
Odpri galerijo
A+   A-



Omaka je kot nalašč za zabelo mlincev; priprava 5 minut, čas peke 50–60 minut

4 cela piščančja bedra

3 večje sočne pomaranče, 4 žlice medu

žlička soli, poper, lovor, rožmarin, olje za peko

Pečico vklopimo na 180 stopinj, pripravimo si pekač.

Rožmarin sesekljamo in ga v posodici zmešamo s soljo in poprom.

Meso oplaknemo in dobro osušimo. Natremo ga z začinjeno soljo, položimo na pekač s kožo navzdol, med kose mesa pa položimo liste lovorja. Porinemo v segreto pečico za 25 minut.

Medtem pripravimo preliv ali omako. Dve pomaranči ožamemo in sok vlijemo v kozico. Dodamo med in počasi segrevamo.

Tretjo pomarančo olupimo in razdelimo na krhlje; najlepše in najboljše pa je, če sredico pomaranče filiramo. Krhlje damo v omako in omako kuhamo 10 minut, da se malce zgosti.

Iz pečice vzamemo pekač z mesom, ga obrnemo in s čopičem premažemo bedra z omako. Vrnemo v pečico za 25 minut, temperaturo povišamo na 200 stopinj. Vmes večkrat premažemo z omako. Po preteklem času preverimo, ali je meso že gotovo, sicer peko podaljšamo za 5–10 minut.

Pečico izklopimo, pekač vzamemo iz nje, meso prelijemo s preostalo omako in vrnemo v ohlajajočo se pečico za 5 minut, da se omaka ogreje in meso aromatizira.
Datum Objave: 4.11.2019 ob 18:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: