
Klasika zadnjih dni poletja. Lahko si jih naredite tudi na zalogo.
Priprava traja 15 minut, čas kuhanja 20 minut.
Sestavine
– 400 g mletega mesa
– 200 g riža
– 1 – 2 žlici olja
– sol, peteršilj
– 8 rumenih paprik
– 6 paradižnikov
Priprava
1. Meso in riž stresemo v kozico, dodamo po potrebi olje in pražimo par minut, da meso posivi. Odstavimo in malo ohladimo.
2. Medtem očistimo paprike, in sicer odrežemo pecelj in izrežemo semenje.
3. V tem času tudi narežemo paradižnike in jih na kratko podušimo, da dobimo paradižnikov pire/omako. Lahko jih tudi pretlačimo preko pasirke. Solimo.
4. Vsako papriko nadevamo z riževim nadevom prst pod robom, saj riž med kuho naraste. Nadevane postavimo pokonci v širok lonec.
5. Ob strani prilijemo paradižnikovo omako, dolijemo vodo, če je potrebno in pokrito kuhamo 20 minut.
6. Čeprav iz prehranskega vidika nepotrebno, „filane paprike” tradicionalno ponudimo s pire krompirjem in skledo zelene solate.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice
Fotografija: Krištof Koman