Polnjene paprike v paradižnikovi omaki

Klasika zadnjih dni poletja. Lahko si jih naredite tudi na zalogo.

Priprava traja 15 minut, čas kuhanja 20 minut.

Sestavine

– 400 g mletega mesa
– 200 g riža
– 1 – 2 žlici olja
– sol, peteršilj
– 8 rumenih paprik
– 6 paradižnikov

Priprava

1. Meso in riž stresemo v kozico, dodamo po potrebi olje in pražimo par minut, da meso posivi. Odstavimo in malo ohladimo.

2. Medtem očistimo paprike, in sicer odrežemo pecelj in izrežemo semenje.

3. V tem času tudi narežemo paradižnike in jih na kratko podušimo, da dobimo paradižnikov pire/omako. Lahko jih tudi pretlačimo preko pasirke. Solimo.

4. Vsako papriko nadevamo z riževim nadevom prst pod robom, saj riž med kuho naraste. Nadevane postavimo pokonci v širok lonec.

5. Ob strani prilijemo paradižnikovo omako, dolijemo vodo, če je potrebno in pokrito kuhamo 20 minut.

6. Čeprav iz prehranskega vidika nepotrebno, „filane paprike” tradicionalno ponudimo s pire krompirjem in skledo zelene solate.

Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana