Polnozrnat pirin hlebček brez gnetenja

Brez muje se lahko čevelj obuje.

Sestavine

– 600 g polnozrnate pirine moke
– 400 g bele moke
– 4 žlice oljčnega olja
– 2 žlički soli
– 750 ml tople vode
– zavitek suhega kvasa

Priprava

1. V večji posodi vse sestavine na hitro zmešamo, da se povežejo, nato posodo zalučamo v hladilnik. Zdaj lahko nanjo pozabimo za 12–18 ur.

2. Ko nastopi čas za svež kruh, pograbimo testo in iz njega oblikujemo hlebček tako, da okoli in okoli od spodaj navzgor vlečemo konce skupaj.

3. Testo postavimo v ognjevarno posodo tako, da je gladek del na vrhu, in ga pustimo 2 uri na sobni temperaturi. Nato ga potresemo s presejano moko in vanj z britvico zarežemo pol centimetra globok poljuben tatu.

4. Posodo z zaprtim pokrovom postavimo v pečico, segreto na 220 stopinj. Najprej pečemo 30 minut pokrito, nato še 15 minut odkrito.

5. Ko se bodo začele po stanovanju viti omamne vonjave po sveže pečenem kruhu, se bo pred pečico kmalu nabrala številna publika, izginile pa bodo tudi najmanjše sledi lenobe.

Poizkusite še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti
Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed