Polnozrnat pirin hlebček brez gnetenja
Odpri galerijo
A+ A-
Brez muje se lahko čevelj obuje.
Sestavine
- 600 g polnozrnate pirine moke
- 400 g bele moke
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlički soli
- 750 ml tople vode
- zavitek suhega kvasa
Priprava
1. V večji posodi vse sestavine na hitro zmešamo, da se povežejo, nato posodo zalučamo v hladilnik. Zdaj lahko nanjo pozabimo za 12–18 ur.
2. Ko nastopi čas za svež kruh, pograbimo testo in iz njega oblikujemo hlebček tako, da okoli in okoli od spodaj navzgor vlečemo konce skupaj.
3. Testo postavimo v ognjevarno posodo tako, da je gladek del na vrhu, in ga pustimo 2 uri na sobni temperaturi. Nato ga potresemo s presejano moko in vanj z britvico zarežemo pol centimetra globok poljuben tatu.
4. Posodo z zaprtim pokrovom postavimo v pečico, segreto na 220 stopinj. Najprej pečemo 30 minut pokrito, nato še 15 minut odkrito.
5. Ko se bodo začele po stanovanju viti omamne vonjave po sveže pečenem kruhu, se bo pred pečico kmalu nabrala številna publika, izginile pa bodo tudi najmanjše sledi lenobe.
Poizkusite še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti
Datum Objave: 2.10.2018 ob 10:10