Pomladna zelenjava z jogurtom
Odpri galerijo
A+ A-
Redkvica in mlada čebula poskrbita za oster in osvežujoč okus, krompir pa za krepkost jedi, ki je lahko priloga ali malica
Redkvice so odlične v solatah, najboljše v kombinaciji z drugo zelenjavo, saj mnogi nimajo radi preostrega okusa, ki ga razvijejo. Izjemno dobro se znajdejo v družbi jogurta, skute in kisle smetane, zato jih najdemo v lahkih pomladnih in poletnih mlečnih namazih in napitkih. Uživamo tudi liste redkvice; na drobno nasekljane potresemo po solati ali hladni juhi, kar ji bo dalo svojstven okus. S koreni popestrimo in okrasimo številne jedi, sendviče, solate, juhe, omake in priloge, podajo se tudi k mesu.
Pomladna zelenjava z jogurtom
- 8 dcl jogurta
- 1 šopek redkvic
- 2 mladi čebuli
- 1 večji krompir
- 1 kumara
- drobnjak
- sol, poper
Priprava
- Zelenjavo očistimo in operemo.
- Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v slani vodi. Ko je še čvrst, ga odcedimo, da se ne razkuha.
- Kumaro po potrebi olupimo in drobno naribamo.
- Čebulo narežemo na koščke, drobnjak sesekljamo.
- Redkvice narežemo na tanke kolobarje.
- V večjo skledo zlijemo jogurt, dodamo naribano kumaro, solimo in popramo in dobro zmešamo. Dodamo ohlajen krompir, čebulo in redkvice in rahlo premešamo. Potresemo z drobnjakom in ponudimo. Zraven se imenitno poda na tanko narezan črni kruh.
Priporočamo še: Nadomestki za šparglje iz narave: priporočila in opozorila
Novo na Deloindom.si: Podkast o kakovosti bivanja
Datum Objave: 10.4.2024 ob 08:04
Več iz te teme:
Naročite se na e-novice:
Alenka Kociper