Odprta Kuhinja

Pomladna zelenjava z jogurtom

FOTO: Pundapanda/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Redkvica in mlada čebula poskrbita za oster in osvežujoč okus, krompir pa za krepkost jedi, ki je lahko priloga ali malica

Redkvice so odlične v solatah, najboljše v kombinaciji z drugo zelenjavo, saj mnogi nimajo radi preostrega okusa, ki ga razvijejo. Izjemno dobro se znajdejo v družbi jogurta, skute in kisle smetane, zato jih najdemo v lahkih pomladnih in poletnih mlečnih namazih in napitkih. Uživamo tudi liste redkvice; na drobno nasekljane potresemo po solati ali hladni juhi, kar ji bo dalo svojstven okus. S koreni popestrimo in okrasimo številne jedi, sendviče, solate, juhe, omake in priloge, podajo se tudi k mesu.

Pomladna zelenjava z jogurtom

  • 8 dcl jogurta
  • 1 šopek redkvic
  • 2 mladi čebuli
  • 1 večji krompir
  • 1 kumara
  • drobnjak
  • sol, poper

Priprava

  1. Zelenjavo očistimo in operemo.
  2. Krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo v slani vodi. Ko je še čvrst, ga odcedimo, da se ne razkuha.
  3. Kumaro po potrebi olupimo in drobno naribamo.
  4. Čebulo narežemo na koščke, drobnjak sesekljamo.
  5. Redkvice narežemo na tanke kolobarje.
  6. V večjo skledo zlijemo jogurt, dodamo naribano kumaro, solimo in popramo in dobro zmešamo. Dodamo ohlajen krompir, čebulo in redkvice in rahlo premešamo. Potresemo z drobnjakom in ponudimo. Zraven se imenitno poda na tanko narezan črni kruh.

Priporočamo še: Nadomestki za šparglje iz narave: priporočila in opozorila

Novo na Deloindom.si: Podkast o kakovosti bivanja

Datum Objave: 10.4.2024 ob 08:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Alenka Kociper