Odprta Kuhinja

Popolna kremna juha iz pečene buče

Odpri galerijo
A+   A-
Bučna juha, ki se skuha kar v pečici. Zanjo ne boste potrebovali jušne osnove, dodatki, kot sta čebula in česen, pa se spečejo skupaj z bučo.


Še zadnji recept iz nove kuharske knjige Epic 30-minute roasts Maje in Jerneja Zvera. Njuna bučna juha je narejena na najbolj enostaven način, kar pa si lahko privoščimo, če za pripravo uporabimo pečico, ki smo jo dobro segreli. Če ne marate vonja po praženi čebuli, je to najboljši recept, ki si ga lahko omislite.

Bučna juha



  • večja maslena buča (približno 700 g)

  • 1 grobo sesekljana šalotka

  • 1 grobo sesekljana čebula

  • 2 strta stroka česna

  • 2 žlici oljčnega olja

  • po pol žličke soli, popra in sveže nastrganega muškatnega oreščka

  • 120 ml sladke smetane

  • 480–600 ml vode


Priprava


1. Pečico segrejemo na 230 stopinj.

2. Bučo, narezano na centimeter velike kose, razporedimo po večjem pekaču. Dodamo sesekljano šalotko, grobo sesekljano čebulo in strta stroka česna. Pokapamo z oljem in začinimo s soljo, poprom in muškatnim orehom.

3. Postavimo v segreto pečico na srednjo rešetko. Pečemo 20–25 minut oziroma tako dolgo, da zelenjava karamelizira.

4. V lonec nalijemo sladko smetano in vodo. Postavimo na zmeren ogenj in počakamo, da zavre.

5. Dodamo pečeno zelenjavo in s paličnim mešalnikom premešamo v gladko, kremasto juho.

6. Razdelimo v štiri krožnike in poljubno postrežemo z bučnicami ter žličko sladke smetane.
Priporočamo še: Skrivnost za najbolj hrustljavi krompir iz pečice (z receptom)

Recept in fotografije: Jernej Kitchen, Epic 30-minute roasts
Datum Objave: 19.11.2020 ob 08:11

Več iz te teme:

brezmesne jedijuhe in enolončnicebučna juhabučakremna juhamaslenka

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja