
Okus praznikov v steklenički.
Sestavine
– 3 stroki kardamoma
– 4 cimetove skorjice
– 7 klinčkov
– 3 pimentova zrna
– žlička mletega muškatnega oreščka
– žlička mletega koriandra
– 4 janeževe zvezde
– 2 žlički komarčkovih semen
– 25 g ingverjeve korenine
– sok 1 limone
– 800 g sladkorja
– 500 ml vode
Priprava
1. Vodo, sladkor in limonov sok zavremo.
2. Ingver nasekljamo in dodamo v sadni sirup, druge začimbe pomešamo med seboj ter jih stresemo v sadni sirup in pustimo rahlo vreti približno 20 minut – ne pozabimo pogosto premešati.
3. Odstavimo in sirup precedimo skozi cedilo, nato napolnimo v stekleno embalažo.
4. Preden zapremo steklenico, pustimo, da se sirup skoraj popolnoma ohladi.
Recept: Mirjam Grilc
Fotografija: Eva legiša