Praznični sirup z okusom medenjakov

Okus praznikov v steklenički.

Sestavine

– 3 stroki kardamoma
– 4 cimetove skorjice
– 7 klinčkov
– 3 pimentova zrna
– žlička mletega muškatnega oreščka
– žlička mletega koriandra
– 4 janeževe zvezde
– 2 žlički komarčkovih semen
– 25 g ingverjeve korenine
– sok 1 limone
– 800 g sladkorja
– 500 ml vode

Priprava

1. Vodo, sladkor in limonov sok zavremo.

2. Ingver nasekljamo in dodamo v sadni sirup, druge začimbe pomešamo med seboj ter jih stresemo v sadni sirup in pustimo rahlo vreti približno 20 minut – ne pozabimo pogosto premešati.

3. Odstavimo in sirup precedimo skozi cedilo, nato napolnimo v stekleno embalažo.

4. Preden zapremo steklenico, pustimo, da se sirup skoraj popolnoma ohladi.

Recept: Mirjam Grilc

Fotografija: Eva legiša

Preberite še: Karamele z arašidovim maslom

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana