Odprta Kuhinja

Praznični sirup z okusom medenjakov

A+   A-
Okus praznikov v steklenički.


Sestavine


- 3 stroki kardamoma
- 4 cimetove skorjice
- 7 klinčkov
- 3 pimentova zrna
- žlička mletega muškatnega oreščka
- žlička mletega koriandra
- 4 janeževe zvezde
- 2 žlički komarčkovih semen
- 25 g ingverjeve korenine
- sok 1 limone
- 800 g sladkorja
- 500 ml vode

Priprava


1. Vodo, sladkor in limonov sok zavremo.

2. Ingver nasekljamo in dodamo v sadni sirup, druge začimbe pomešamo med seboj ter jih stresemo v sadni sirup in pustimo rahlo vreti približno 20 minut – ne pozabimo pogosto premešati.

3. Odstavimo in sirup precedimo skozi cedilo, nato napolnimo v stekleno embalažo.

4. Preden zapremo steklenico, pustimo, da se sirup skoraj popolnoma ohladi.

Recept: Mirjam Grilc

Fotografija: Eva legiša

Preberite še: Karamele z arašidovim maslom

Datum Objave: 21.12.2017 ob 09:12

Več iz te teme:

sladkozačimbekardamomgrilcmirjamsirupbožičnibožični sirup

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja