Pregrešne pohane šnite

Odpri galerijo
A+ A-
Ali če želite drugače ... francoski opečenec!
Preberite tudi: Brezmlečni francoski opečenec z javorjevim sirupom in malinami
Sestavine
- 6 jajc (lahko je tudi kakšno manj), 3,5 dl mleka ali smetane
- 2 žlici vaniljevega ekstrakta, pol žličke cimeta
- po ščep muškatnega oreščka in soli
- 6 debelejših rezin kruha, najbolje od prejšnjega dne
- 4 žlice masla, 4 žlice olja
- med, javorov sirup, čokoladni namaz po izbiri
Priprava
1. V primerno veliki skledi zmešajte jajca, smetano ali mleko, vaniljo, cimet, muškatni orešček in sol. Postavite na stran.
2. Rezine kruha v eni plasti razporedite v nižjo skledo. Prelijte jajčno mešanico po njih in pustite, da se deset minut vpija z ene strani, nato obrnite kruh na drugo stran.
3. Segrejte pečico na približno 120 stopinj; na rešetko položite peki papir.
4. Pol masla in olja razgrejte v ponvi na srednji temperaturi ter z obeh strani zlato opecite kruh, 2 do 3 minute na vsaki strani. Pečene preložite na rešetko in shranite v pečico, da bodo ostale tople.
5. Ponev obrišite, nato postopek ponovite z drugo polovico sestavin.
6. Postrezite toplo, z dodatkom po izbiri, recimo z banano in čokoladnim namazom tako kot na fotografiji, lahko pa samo z nekaj sladkorja v prahu, svežega sadja ali dobrega domačega medu.
Recept in fotografija: Ana Bulat
Poskusite še: pohane šnite z lisičkami
Datum Objave: 11.1.2018 ob 13:01