Preprost jabolčni tart

Za hitro sladico.

Sestavine

– kos zamrznjenega listnatega testa
– 3 večja (ali več manjših) jabolka
– 3 žlice sladkorja, strok vanilje, 3 žlice masla
– rumenjak in žlička mrzle vode
– 3 žlice marelične marmelade in žlička vroče vode

Priprava

1. Razvaljamo testo in mu obrežemo robove po obliki pekača. Položimo ga na pekač in ga za 15–20 minut postavimo v zamrzovalnik. Jabolka operemo, jih narežemo na krhlje, vaniljo prerežemo in postrgamo sredico stroka ter vse zmešamo v skledi s sladkorjem. Pečico vklopimo na 180 stopinj Celzija.

2. Pekač s testom vzamemo iz zamrzovalnika. Rumenjak razmešamo z vodo in s čopičem pomažemo testo. Z nožem plitvo zarežemo 2 cm od roba testa. Na sredo naložimo jabolka in jih potresemo s kosmiči masla. Pečemo 30 minut.

3. Ko rob testa dobi zlato barvo, vzamemo pekač iz pečice. Jabolka premažemo z mešanico marmelade in vroče vode ter vrnemo v pečico do konca peke. Tako bodo jabolka svetleča in okusnejša.

4. Še toplo ponudimo z grškim jogurtom ali stepeno smetano (brez sladkorja!).

Recept: Slavka Ilich
Fotografija: Iztok Ilich

Poskusite še: Narastek iz jabolk in prosene kaše

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana