Preprosta česnova juha
Odpri galerijo
A+ A-
Gre sploh preprosteje? Po vikendu kuharije se take lahkotne in zdrave juhe prav priležejo.
Priprava 5 minut, čas kuhanja 15 minut.
Sestavine
- manjša čebula
- srednje velik krompir
- 2 glavici česna
- sol, poper
- žlička masla
- vejica majarona
Priprava
1. Čebulo grobo narežemo in v loncu na maslu pražimo nad šibkim ognjem. Previdno, da ne porjavi!
2. Medtem olupimo krompir, ga narežemo na kocke in dodamo k čebuli. Pražimo kakšno minuto, nato zalijemo z vodo. Solimo, rahlo popramo in pokrito kuhamo 15 minut oziroma toliko, da se krompir povsem zmehča.
3. Medtem olupimo vse stroke česna, jih stremo, dodamo v juho in kuhamo še največ dve minuti.
4. Zdaj juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, po potrebi razredčimo, dosolimo in odišavimo z malo majarona. (Ne preveč, saj želimo krepak okus po česnu.)
5. Juho ponudimo z opečenimi maslenimi kruhovimi kockami, po njej pa postrežemo še kake lahkotne in preproste testenine, če nam ne zadošča.
Različica: V juho lahko dodamo tudi sir, ki se dobro topi. Njami.
Poizkusite še: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado
Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 13.10.2019 ob 17:10