Preprosta česnova juha

Gre sploh preprosteje? Po vikendu kuharije se take lahkotne in zdrave juhe prav priležejo.

Priprava 5 minut, čas kuhanja 15 minut.

Sestavine

– manjša čebula
– srednje velik krompir
– 2 glavici česna
– sol, poper
– žlička masla
– vejica majarona

Priprava

1. Čebulo grobo narežemo in v loncu na maslu pražimo nad šibkim ognjem. Previdno, da ne porjavi!

2. Medtem olupimo krompir, ga narežemo na kocke in dodamo k čebuli. Pražimo kakšno minuto, nato zalijemo z vodo. Solimo, rahlo popramo in pokrito kuhamo 15 minut oziroma toliko, da se krompir povsem zmehča.

3. Medtem olupimo vse stroke česna, jih stremo, dodamo v juho in kuhamo še največ dve minuti.

4. Zdaj juho pretlačimo s paličnim mešalnikom, po potrebi razredčimo, dosolimo in odišavimo z malo majarona. (Ne preveč, saj želimo krepak okus po česnu.)

5. Juho ponudimo z opečenimi maslenimi kruhovimi kockami, po njej pa postrežemo še kake lahkotne in preproste testenine, če nam ne zadošča.

Različica: V juho lahko dodamo tudi sir, ki se dobro topi. Njami.
Poizkusite še: Gratinirane palačinke s skuto in slivovo marmelado

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed