Preprosta korenčkova torta
Odpri galerijo
A+ A-
Za nedeljsko sladico ali kar tako.
Za testo
- 20 dag prosene moke
- 2–3 žlice medu
- 35 dag ekološko pridelanega korenčka za torto (in še korenček za okras)
- nekaj soli po potrebi
- 2 dcl jabolčnega soka iz neškropljenih jabolk po potrebi
- 15 dag mletih lešnikov ali orehov
- 5 velikih žlic olja
- ¾ zavitka praška za vzhajanje na osnovi vinskega kamna
- sok ½ limone (po želji)
Za preliv
1–2 žlici medu in 2 žlici vode ali jabolčnega soka
Priprava
1. Korenček drobno naribamo.
2. Med raztopimo v jabolčnem soku. Dodamo olje, pomešamo. Dodamo limonin sok, korenček ter lešnike in moko, pomešano s praškom za vzhajanje in kančkom soli.
3. Zmes damo v namazan in z moko potresen manjši model za torte. Pečemo 35–40 minut pri 190 stopinjah.
4. Nekaj časa naj pokrito stoji. Nato torto preložimo na pladenj. Po želji in potrebi po vrhu premažemo s prelivom.
5. Poljubno okrasimo.
Recept: Marja Božič
Foto: Thinkstock
Poskusite še: Korenčkova marmelada
Datum Objave: 17.3.2021 ob 19:03