Odprta Kuhinja

Preprosta limonova torta z albuminsko skuto

Odpri galerijo
A+   A-
Bolje: najpreprostejša! Irenina kuha, najdete jo tudi v njeni knjigi.Preden začnete kuhati, le preberite, kdo je Irena Orešnik, avtorica tega recepta, ki nas je gostila na njeni kozjerejski kmetiji

Sestavine


- 200 g masla
- 200 g sladkorja
- lupina 4 bio limon in sok ene limone
- zavitek vaniljevega sladkorja
- 4 jajca
- 400 g albuminske skute
- 200 g moke
- zavitek pecilnega praška
- ščep soli
- sveže sezonsko sadje za serviranje (jagode, maline, borovnice, narezane marelice, breskve ali nektarine)

Priprava


1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Z oljem namažemo in z moko poprašimo model za torte premera 26 cm.

3. Maslo, sladkor in rumenjake penasto umešamo. Dodamo limonovo lupinico in sok, vaniljev sladkor in albuminsko skuto. Mešamo, dokler ne nastane gladka zmes. Nato dodamo moko, pecilni prašek in sol. Mešamo toliko, da se sestavine povežejo.

4. Iz beljakov naredimo čvrst sneg in ga previdno vmešamo. Testo nadevamo z žlico v pripravljen pekač. Poravnamo in pečemo približno 45 minut.

Namig: Ponudimo ohlajeno na sobno temperaturo s sezonskim sadjem. Sadje, ki rado oksidira, polijemo z limonovim sokom. Torta bo bolj vabljiva na pogled, če jo posujemo še s sladkorjem v prahu in okrasimo: sadje, kot so jagode ali grozdne jagode, rahlo vlažne povaljamo v sladkorju v prahu in dekoriramo torto.

Naslovna fotografija: Uroš Hočevar

Preberite še: Kozji sir s karamelizirano hruško
Datum Objave: 1.11.2017 ob 08:11

Več iz te teme:

Odprta kuhinjaorešnikoviLimonina pitaalbuminska skuta

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.