Preproste tortilje s piščancem

Kar priznajmo si: ravno prav eksotike in ravno prav preprosta priprava.

Priprava: 40 minut.

Sestavine

  • 2 kosa piščančjih prsi
  • žajbelj, limonov sok, olje
  • čebula, strt česen
  • pol glave solate ledenke
  • avokado
  • kozarček paradižnikove salse iz trgovine
  • lonček kisle smetane
  • 8–12 koruznih ali pšeničnih tortilj

Priprava

1. Meso narežemo na trakove, začinimo z žajbljem, česnom, pokapamo z limonovim sokom in prelijemo z oljem. Tako mariniramo pol ure.

2. Medtem pripravimo druge sestavine, ki si jih bomo zlagali v tortiljo: solato narežemo na trakove, čebulo na kolobarje, olupimo in na kocke narežemo avokado ter ga takoj prelijemo z limonovim sokom in pokrijemo, da ne bo porjavel. Vsako sestavino naložimo v svojo posodico in postavimo na mizo.

3. Marinirano meso hrustljavo popečemo v ponvi in postavimo na toplo.

4. Ponev segrejemo in na njej na vsaki strani toliko časa pečemo tortiljo, da nastanejo mehurji.

5. Pečene preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko ali čisto kuhinjsko krpo, da ostanejo tople in mehke. Ko spečemo vse, jih takoj prinesemo na mizo.

6. V tortiljo si v poljubni količini zavijemo pripravljene sestavine, najprej salso, nato meso in dodatke ter kislo smetano. Zvijemo in pojemo.

Fotografija: Shutterstock

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed