Odprta Kuhinja

Preproste tortilje s piščancem

Odpri galerijo
A+   A-
Kar priznajmo si: ravno prav eksotike in ravno prav preprosta priprava.



Priprava: 40 minut.

Sestavine



  • 2 kosa piščančjih prsi

  • žajbelj, limonov sok, olje

  • čebula, strt česen

  • pol glave solate ledenke

  • avokado

  • kozarček paradižnikove salse iz trgovine

  • lonček kisle smetane

  • 8–12 koruznih ali pšeničnih tortilj


Priprava


1. Meso narežemo na trakove, začinimo z žajbljem, česnom, pokapamo z limonovim sokom in prelijemo z oljem. Tako mariniramo pol ure.

2. Medtem pripravimo druge sestavine, ki si jih bomo zlagali v tortiljo: solato narežemo na trakove, čebulo na kolobarje, olupimo in na kocke narežemo avokado ter ga takoj prelijemo z limonovim sokom in pokrijemo, da ne bo porjavel. Vsako sestavino naložimo v svojo posodico in postavimo na mizo.

3. Marinirano meso hrustljavo popečemo v ponvi in postavimo na toplo.

4. Ponev segrejemo in na njej na vsaki strani toliko časa pečemo tortiljo, da nastanejo mehurji.

5. Pečene preložimo na krožnik in pokrijemo s pokrovko ali čisto kuhinjsko krpo, da ostanejo tople in mehke. Ko spečemo vse, jih takoj prinesemo na mizo.

6. V tortiljo si v poljubni količini zavijemo pripravljene sestavine, najprej salso, nato meso in dodatke ter kislo smetano. Zvijemo in pojemo.

Fotografija: Shutterstock
Datum Objave: 3.2.2020 ob 07:02

Več iz te teme:

piščanectortilje

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.