Odprta Kuhinja

Puding s čokoladnim namazom

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Preprosta sladica za ljubitelje čokolade, zaradi katere bo naporen teden krajši in malo slajši.


Sestavine



  • 100 g temne čokolade

  • 30 g škroba

  • 50 g sladkorja

  • 25 g kakava v prahu

  • ščep soli

  • 700 ml mleka

  • 300 g čokoladno-lešnikovega namaza

  • 70 g lešnikov

  • sladka smetana


Priprava


1. V kozici pomešamo sladkor, škrob, kakav in sol, dodamo mleko, premešamo in postavimo na štedilnik, pri zmerni temperaturi segrevamo in mešamo, da ne nastanejo grudice. Kuhamo, dokler se ne zgosti in se začno delati mehurčki, kakih deset minut.

2. Odstavimo in vmešamo drobno sesekljano čokolado. Ko se stopi, vmešamo še čokoladno-lešnikov namaz. Puding nadevamo v steklene kozarčke in prekrijemo s folijo za živila, da ne nastane kožica.

3. Stepemo smetano in sesekljamo lešnike. Na puding naložimo žlico smetane in potresemo z lešniki. Če imamo raje ohlajeno sladico, jo postavimo za kako uro v hladilnik in okrasimo pred postrežbo.
Priporočamo še: 3 sladice z zdrobom, kot jih še ne poznate

Naslovna fotografija: asab974/Getty Images
Datum Objave: 13.9.2021 ob 10:09

Več iz te teme:

sladicačokoladni namazpuding

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja